Zdroj fotek: Now Produktions
Tento salát se výborně hodí k bílému masu – pochopitelně, vždyť je plný bílého vína. Podávám ho tím pádem hlavně k rybám i ke kuřeti, skvělý je rovněž ke králičím specialitám.
Ingredience:
- 800 g brambor typu A
- 100 ml suchého bílého vína
Na zálivku:
- 1 lžíce citronové šťávy
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl a čerstvě mletý pepř
- hrst hladkolisté petržele a troška estragonu
- 2 šalotky
- 1 lžička hrubozrnné hořčice
- 1 lžička medu
- 1 jarní cibulka
Brambory oškrábejte a uvařte v osolené vodě doměkka. Pak je nakrájejte na plátky o síle cca 1 cm, zalijte vínem a nechte vychladnout.
Smíchejte si všechny suroviny na zálivku (bylinky, šalotky a jarní cibulku nasekejte najemno), a jakmile budou brambory už jen vlažné, nikoliv horké, nalijte ji na ně. Opatrně promíchejte. Díky
tomu se všechny chutě do brambor dobře vsáknou.
Salát zakryjte fólií a nechte rozležet ideálně několik hodin v chladničce. Půl hodiny před podáváním (tj. klidně na dobu přípravy candáta) ho vyndejte ven, jeho chuť bude výraznější, když nebude úplně studený.
Další sbírka receptů vyjde ve vydavatelství Now Produktions.
Vyzkoušejte i další recepty z brambor:
Nový komentář
Komentáře
z toho obrázku mám hlad, vypadá dobře :-)
ten ryzlink by byl pro mne asi hodně zvláštní v salátu