Foto: Alena Kolaříková
Nejlépe chutnají francouzské toasty asi z vánočky nebo briošky. A nejlepší opravdu je to, že díky jednoduchému receptu si nejen pochutnáte, ale také nevyhodíte starší pečivo.
Základem pro obalení bývá vajíčko a smetana nebo mléko. Tento základ můžete ještě ochutit třeba vanilkou, rumem, vodou z pomerančových květů, nastrouhanou citronovou kůrou, špetkou skořice nebo muškátového oříšku.
Suroviny
- 12 plátků toastového chleba nebo vánočky
- 4 vejce
- 100 ml smetany ke šlehání
- špetka vanilky
- 1 lžíce cukru krupice
- ghí na smažení
Postup
V hlubokém talíři nebo širší misce rozšlehejte vajíčka a smetanu. Ochuťte vanilkou a cukrem. Důkladně rozmíchejte. Já jsem použila místo vanilky a cukru speciální vanilkový cukr, který jsem si dovezla z Francie.
V pánvičce s nepřilnavým povrchem si rozehřejte ghí. Plátky chleba nebo vánočky obalujte ve vajíčku se smetanou a smažte v rozpáleném tuku. Z obou stran pěkně dozlatova. Až jsou toasty hotové, dejte je na talíř s papírovou utěrkou, která odsaje přebytečný tuk.
Podávejte teplé s rozličnými přílohami.
Skvělé je všechno možné čerstvé ovoce, kopeček zakysané smetany, šlehačka, čokoláda, Nutella, burákové máslo, javorový sirup, tvaroh, džem. Fantazii se meze nekladou a vy si vyberte to, co máte ke sladké snídani nejraději. Francouzské toasty můžete ještě posypat skořicí, čerstvou nasekanou meduňkou nebo vanilkovým cukrem.
Dobrou chuť přeje Elly.
Křupavé toasty s hruškami a Nutellou
Foto: Jana Nováková
Ovesné palačinky s jahodovou smetanou
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář