pstruh s podzimní bramborovým salátem

Podzimní bramborový salát si založte mezi recepty, které se hodí nejen k filetu ze pstruha. Výborný bude s pečenými kuřecími stehny, ale i s řízkem. Nebo jen tak, bez masa. Protože je opravdu plný zajímavých chutí.

Hlavní hrdina dnešního receptu není vůbec krásné filátko ze pstruha. Pstruh je prostě dobrý, jen tak na másle, s trochou soli a pepře. Není potřeba ho zbytečně kořenit, protože výrazné koření přebije jeho jemnou chuť.

A výraznou chuť má dnes na talíři hlavně salát. Kombinace jablek, brambor, vlašských ořechů a domácí majonézy je výborná. Nemáte-li majonézu domácí, použijte nějakou osvědčenou a dobrou kupovanou. Návod jak na domácí majonézu najdete TADY. Tak ji děláme u nás doma a zvládnou ji i děti. Vidíte tu na fotce se pstruhem? Je maličko tekutější než by mohla být, ale dělalo ji devítileté dítě, tak myslím, že je super :-)

Jak už jsem napsala - pstruh je jasný. Kupte filety nebo celého pstruha, pokud umíte filetovat. Rybu stačí jen lehce osolit, opepřit a lehce opéct na másle. Na salát, i když je jednoduchý, vám přinášíme rychlý recept.

Použila jsem brambory vařené ve slupce. Vždycky když připravuji bramborový salát, tak je tak vařím. Jste-li zvyklí dělat salát z brambor oloupaných a vařených, klidně.

pstruh s podzimním salátem

Surovin

  • 1 kg brambor uvařených ve slupce doměkka
  • 2 červená jablka
  • 2 cibule - ideálně alespoň jedna červená
  • 2 hrsti vlašských ořechů
  • máslo
  • sůl a pepř
  • domácí majonéza
  • trochu jogurtu (může být, ale nemusí - klidně stačí majonéza)
  • nasekaná zelená petrželová nať

podzimní bramborový salát

Postup

Uvařené a vychladlé brambory nakrájejte na menší kousky. Ořechy nasekejte nahrubo.

Cibuli nakrájejte na větší kostičky, jablka také. Ve velké pánvi rozehřejte asi dvě lžíce másla. Na něm osmahněte cibuli. Asi po čtyřech minutách přidejte jablka a opět asi tři až čtyři minuty opékejte. Nemusíte na nejsilnější teplotu. Jablka i cibule by měly lehce změknout, zjemnit svou chuť.

Do pánvičky přidejte ořechy a dejte směsi ještě minutku. Ochuťte solí a pepřem. Obsah pánve vsypejte do mísy k nakrájeným bramborám.

Zelená petrželka salát nejen příjemně ochutí, ale také barevně rozzáří. Přimíchejte ji proto k surovinám v míse.

Poslední krok je domácí majonéza. Tu můžete nakombinovat s jogurtem.

Promíchejte a získáte úžasně nápaditý a chutný podzimní salát.

Já ho ráda dělám z horkých brambor a podáváme ho ještě teplý, ne horký. Výborný je i studený.

Tip na obměnu: Místo jablek použijte hrušky.

Dobrou chuť přeje Elly.

podzimní bramborový salát

Čtěte také

Reklama