DSC_0576.jpg (98 KB)
Fíky a kozí sýr. To je kombinace, která nikdy nezklame. Dnes přinášíme recept na výborný předkrm nebo lehkou večeři. 

DSC_0561.jpg (91 KB)

Suroviny

  • 4 čerstvé fíky
  • 150 g čerstvého kozího žervé
  • trocha medu
  • snítka tymiánu
  • kytička levandule
  • sůl
  • pekanové ořechy na posypání

Postup

Fíky omyjte, osušte a rozkrojte do kříže nebo nakrájejte na plátky.

DSC_0566.jpg (87 KB)

Fík rozkrojený tak, jak je na fotce, roztáhněte, aby byl co nejvíce otevřený.

Med zahřejte a krátce v něm povařte pár fialových kvítků levandule a tymián. Maličko osolte.

DSC_0580.jpg (78 KB)

Do rozevřeného fíku dejte kozí sýr a zalijte kořeněným medem.

DSC_0586.jpg (88 KB)

Můžete ještě zasypat nasekanými pekanovými nebo vlašskými ořechy.

DSC_0639.jpg (90 KB)

Zapečte v troubě vyhřáté na 200 °C, asi 15 minut. Sýr se rozteče, fíky změknou, vypustí trochu šťávy, a to všechno se spojí v úžasný a lehký pokrm.

Dobrou chuť přeje Elly.

Fíky & kozí sýr? Chutnají spolu i samostatně

Kachní prsa s fíky

fiky1.jpg (85 KB)

Rozpečený kozí sýr na toastu

koza.jpg (75 KB)

Salát s pomeranči a kozím sýrem

pomerancsala2.jpg (102 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková