Fíky a kozí sýr. To je kombinace, která nikdy nezklame. Dnes přinášíme recept na výborný předkrm nebo lehkou večeři.
Suroviny
- 4 čerstvé fíky
- 150 g čerstvého kozího žervé
- trocha medu
- snítka tymiánu
- kytička levandule
- sůl
- pekanové ořechy na posypání
Postup
Fíky omyjte, osušte a rozkrojte do kříže nebo nakrájejte na plátky.
Fík rozkrojený tak, jak je na fotce, roztáhněte, aby byl co nejvíce otevřený.
Med zahřejte a krátce v něm povařte pár fialových kvítků levandule a tymián. Maličko osolte.
Do rozevřeného fíku dejte kozí sýr a zalijte kořeněným medem.
Můžete ještě zasypat nasekanými pekanovými nebo vlašskými ořechy.
Zapečte v troubě vyhřáté na 200 °C, asi 15 minut. Sýr se rozteče, fíky změknou, vypustí trochu šťávy, a to všechno se spojí v úžasný a lehký pokrm.
Dobrou chuť přeje Elly.
Fíky & kozí sýr? Chutnají spolu i samostatně
Salát s pomeranči a kozím sýrem
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
ňamka :-) vypadá luxusně.
Super kombinace.
Bydlím ve Znojmě , fíkovník jsme koupili před více než třiceti lety na výstavě subtropických rostlin. Roky jsme ho balili na zimu do rákosu , ale pak už byl velký , tak jsme ho nechali tak. Několik roků omrzal , ale vždy obrazil. Teď už neomrzá , je jak koule a má alespoň tři metry v průměru.Fíků je na něm každý rok víc.
Fiky mi už několik týdnů dozrávají na zahradě a díky pěknému počasí jich ještě dost uzraje. Je jich letos hodně , tak udělám marmeládu. Děkuji za recepty.