Foto: Menu Gold
Ingredience na 4 ks velkých muffinů:
- 150 g fazole bílé malé Menu Gold
- 50 ml mléka
- 1 vejce
- 75 g másla
- 120 g cukru moučka
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžíce špaldové mouky
- 1 prášek do pečiva
- 80 g hořké čokolády
Postup:
Fazole bílé malé namočíme přes noc. Druhý den slijeme a v čisté vodě uvaříme doměkka. Scedíme, necháme vychladit a společně s mlékem a vajíčkem rozmixujeme dohladka. Poté přidáme oba cukry, mouku, změklé máslo a prášek do pečiva a vypracujeme těsto. Směs naplníme do cukrářských košíčků. Hořkou čokoládu nalámeme na malé kousky a zapícháme do těsta. Necháme 10 minut odpočinout. Vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme cca 35 minut. Uvedené množství vystačí na 4 muffiny.
Chcete vyzkoušet další mufiny podle našeho magazínu?
Nový komentář