DSC_0723.jpg (189 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 250 g velkých bílých fazolí (v suchém stavu)
  • 700 ml rajčatové passaty 
  • 300 g anglické slaniny
  • 2 velké mrkve
  • 1 cibule
  • čerstvý tymián
  • čerstvě mletý černý pepř
  • sůl
  • trocha slunečnicového oleje

DSC_0726.jpg (162 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Postup

Fazole namočte přes noc do vody. Na druhý den vodu sceďte, napusťte novou a fazole uvařte doměkka.
Ve velkém hrnci zahřejte trochu oleje. Na něj dejte osmahnout cibuli spolu s anglickou slaninou pokrájenou na kostičky. 
Opékejte tři minuty a přidejte na kolečka nakrájenou mrkev.

Znovu společně opékejte, asi pět minut. Přidejte uvařené, scezené fazole a zalijte rajčatovou passatou. Můžete klidně použít i dvě plechovky krájených rajčat. 

Ochuťte solí, pepřem, tymiánem. Pořádně prohřejte, asi pět až deset minut.

Podávejte s čerstvým chlebem.

Dobrou chuť přeje Elly.

Fazole - základ úžasného oběda

Farmářské buřty s fazolemi

1.jpg (201 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Uzená žebra s fazolemi a rajčaty

2.jpg (85 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Noky s fazolemi a vejcem

3.jpg (72 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama