falesna_skvarkova.jpgFoto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 150 g loupané pohanky
  • 1 velká cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 2 lžíce České hořčice Avokádo 
  • 1 lžička majoránky 
  • špetka drceného kmínu 
  • sůl a pepř
  • trocha olivového oleje

Postup

Ve velké pánvi rozhřejte lžíci olivového oleje. Dejte na něj restovat najemno  nakrájenou cibulku a nasekaný česnek. Míchejte a restujte dozlatova.

Přidejte doměkka uvařenou a  vychladlou pohanku. Ochuťte solí, pepřem,  hořčicí, majoránkou a špetkou kmínu.
Promíchejte, nechejte vychladnout a podávejte.

Dobrou chuť přeje Elly.

Jarní vajíčková pomazánka

jarni_vajickova.jpgFoto: Alena Kolaříková

Pomazánka z uzeného sýra

z_uzeneho_syra.jpgFoto: archiv redakce