Milé dámy,
moje týdenní trápení se blíží ke konci!!! Dnes bude:
Plněný paprikový lusk s rýží, smažená jablka s vinným šodó.
250 g vepřového plecka, 233 g hovězí přední - to vše umelete.
Nebo jako já: jednoduše kupte polotovar čevapčiči (nemusíte se míchat a ochucovat s mletým masem) do vyčištěných paprik vmáčkněte 1-2 kousky čevapčiči, papriky rozložte na hlubší plech a zalijte tomatovým sosem s příchutí dle chuti. Dejte dusit. Očistěte jablka pokrájejte na kroužky cca 2 cm, z vajíčka a hl. mouky vyrobte v mixeru řidší těstíčko. Po upečení lusky vyndejte, sos podle potřeby dochuťte a ohřejte rýži (máte ji od středy v lednici, pamatujete?)
Nejprve servírujte hlavní chod a potom dokončete dezert. Kolečka jablek namáčejte do těstíčka a smažte ve větším množství rozpáleného oleje. (cílem je jen zlatá barva těstíčka!!! Tak hlavně rychle.) Do kotlíku dejte cukr, žloutek a bílé víno a za tepla vyšlehejte do vysoké pěny. Pěnu podávejte k jablkům zvlášť, každý si nandá podle chuti. Dětem raději pocukrovat a posypat skořicí!
Dobrá rada: Dětem nenuťte jist i lusk. Zdá se jim to zelené a odporné. Už ve školce jsem prý na argument učitelky-krmičky oponoval, že: "Vitamínci se úplně uvařili a umřeli." Sabotovat mne to naučil dědeček, kterému ta paprika lezla pod zubní protézu. Tak to vlastně bude: Dušené čevabčiči v tomatové omáčče s rýží od minula,..
A jejda! Zůstal nám bílek! Tak honem s ním do šejkru, nebo v nouzi mixeru, přidat štávu ze dvou citronů, lžici práškového cukru, 1 dl vodky a hrst ledu. Rozmixovat, podávat napěněné a v průsvitné noční košilce,…Pochopitelně Flip do skleniček, do košilky vy,...
Celková doba 32 minut. Ty teplý moučníky mi to kazí :o( Fotky jsou z Egypta.
To bych rád věděl, s čím si tam ti kluci hráli před vynálezem duté cihly. :o)
Hezký den!
Nový komentář
Komentáře
Pokračuj dál,Je to zajímaví ty jablíčka taky.
gerda:
kdybys prihodila trosku tvrdyho strouhanyho sejra a HODNE kecupu, tak mas nase nejoblibenejsi kolejni jidlo (ale to bylo v dobe, kdy bylo hodne penez, jinak to byl jen kousilinecek sejra, hromada ryze a kecupu
)
tyhle fotky jsou rozhodně lepší, než ty z v@ření
*daisy*: bezmasé recepty...jak se to vezme. Právě včera jsem spáchala rychlovku nejrychlejší - kolínka pomíchaná s tuňákovou konzervou. A taky mi to připadalo bezmasé
F@un:
nemas to lehky, pokud bude bezmasy tyden, budou zase remcat, ze je to nezdravy, kdyz uz teda bez masa, a masozravky tady budou zase remcat, ze to neni s masem
Ale co se tyka me, varis dobre, takze klido bezmasy tyden
A od tebe si rada prectu (skoro) cokoliv, takze chute do toho
F@un: Recept bude už zítra ráno na netu nebo ji budeš až zítra večer vařit? To bych musela kvůli tobě v sobotu ráno do práce a to asi neee.
F@un: jo, bezmasé recepty beru!!!
gerda: však já vím,že mám zbytečné zábrany.Kdo ví,co všechno sním v jiných potravinách.
Odemětobě: jinou sekanou, než tu kuřecí Vodňanskou taky nepozřu. Tahle se jim ale opravdu vydařila - lahodí mým chuťovým buňkám a podle mě je kvalitní. Na náplně ideální, nerozpadá se.
Holky, s F@unem bych chtěla mít dvojdomek...Nejenže dokáže uvařit snad ze všeho něco poživatelnýho,ale ty jeho hlášky mě fakt dostanou do kolen.
Milý F@une,od božího rána se těším,co si na nás zase vymyslíš.Lusk nejím taky,nevadí mi konzistence,spíš mi chutná hořce.I ostatní čtenářky kupují mleté maso,ale já mám takový komlex.Vím že úpravou se ledacos zničí a defacto vydesinfikuje,ale já sekanou koupit nedokážu.Asi je to jen zvyk od mamky.Kus masa si umyju v teplé vodě a je mi líp na duši.Docela úchylka,že?
Moc hezký fotky, psala jsem to už včera - prosím, nebyly by nějaké článečky o potápění, lezení "do děr", cestování, ty by ti F@une určitě šly bezva.
Byl včera recept? Nějak jsem ho prošvihla.Jinak obdivuji vytrvalost při přípravě moučníků, ty jsem zrušila.
Nepíše to Krize? Ten mívá podobné chyby ve svých občasných článcích...
Jako celý chod mi to připadá dost brutální
F@un: zřejmě nějaký podobný jídelníček si přinesla z posilovny má sestra, která se mě snaží usilovně přesvědčit, že tam nutně musím chodit také a že mi dohodí svoji osobní trenérku. Ze seznamu mi byl povědomý jenom tvaroh, všechno ostatní vypadalo spíš jako chemikálie na pokusy
gerda: vďaka
myslím, že vím co budeme mít zítra k večeři
aha, tak už je to opravený
Nešlo by to tak, že by se nejdřív opravily chyby a pak by to teprv šlo na stránky???
Jájja: jo! Udělá se rajská omáčka a do lehce vařící naházím menší kuličky z té sekané. Provařím, míchám - cca 20 minut, omáčka se navoní masem a je to. S rýží nebo knedlíkem je to rychlé.
no já teda nevím
, ale článek se moc nedá číst
chybí čárky, písmenka a žloudek mě teda dorazil
gerda: ty kuličky vaříš přímo v té rajské?