image.pngFoto: Pixabay

Ingredience:

  • 1 větší dýně Hokkaido
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička mořské soli
  • 3 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 l vody, nebo zeleninového vývaru
  • Mangovo hořčičná chilli omáčka Palíto
  • Na ozdobu – dýňová semínka, sladká smetana, vločky chilli

Postup:

Vydlabanou dýni i se slupkou rozkrájejte na větší kousky. V hrnci nechte na olivovém oleji zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a následně k ní přidejte dýni a mořskou sůl. Jakmile se zelenina orestuje, přilijte vodu, nebo zeleninový vývar a vařte na mírném plameni přibližně 30 minut, dokud dýně nezměkne. Po vychladnutí rozmixujte na hladký krém a dochuťte rozdrceným česnekem. Před servírováním přidejte do talíře jednu lžičku mangovo hořčičné chilli omáčky. Polévku ozdobte dýňovými semínky, smetanou nebo vločkami chilli.

Nebo raději dýni nasladko?

Sladké dýňové máslo nejen na toasty a vafle

1632731847774.jpg (91 KB)Foto: Alena Kolaříková

Džem z pečené dýně s muškátovým oříškem

obrazek.pngFoto: Shutterstock

Reklama