Nabídka vznikla na základě spolupráce dvou kulinářských odborníků: šéfkuchaře Moët & Chandon, držitele michelinské hvězdy Jeana Michela Bardeta, a viceprezidenta Emirates pro kulinářský design Doxise Bekrise. Nové menu zahrnuje jak předkrmy, tak hlavní chody, přičemž každý z nich byl navržen s ohledem na chuťové profily konkrétního šampaňského. Tato nabídka představuje vůbec poprvé možnost vychutnat si na palubě Emirates kompletní párování jídla a šampaňského, jaké bývá běžné pouze v nejlepších restauracích světa. 

Vývoj menu trval více než rok a ztělesňuje jak kulinářskou dokonalost, tak provozní nároky letecké dopravy – Emirates ročně servíruje více než 77 milionů jídel (149 jídel za minutu) na svých letech. 
Jako předkrmy se představí například pošírované hřebenatky se zeleným melounem, kumkvatem a citronovým gelem, doplněné šampaňským Moët & Chandon Grand Vintage 2016, které zvýrazňuje svěží ovocné tóny a delikátní chuť hřebenatek. 

afec9445a719e-blobid0.jpg

Hlavní chody nabízejí pečenou kachnu s lilkem, cizrnou a kořeněným kuskusem, párovanou s Moët & Chandon Rosé Impérial, jehož bohatá struktura ladí s pikantními tóny koření. Další variantou je pečený krocan se šalvějovým jus, bramborovou kaší a fenyklem, podávaný s Moët & Chandon Grand Vintage 2016. 
Pro milovníky mořských ryb je připraven mořský vlk s artyčokovým pyré, hráškem a citronovou trávou, doplněný Moët & Chandon Brut Impérial, který podtrhuje jemné textury a svěží kontrasty v pokrmu. 

Veganské menu zahrnuje tofu s pošírovaným chřestem a kešu krémem jako předkrm nebo dušenou čočku s kokosem, rýží a kořeněným květákem, spárované s Moët & Chandon Rosé Impérial, jehož elegantní perlivost se prolíná s texturou čočky. 

4a1280dd40d3b-blobid0.jpg

Jean-Michel Bardet – šéfkuchař Maison Moët & Chandon 

Jean-Michel Bardet vytváří pokrmy podle šesti klíčových principů: dialog, chromatičnost, jednoduchost, slanost, textura a vaření a spojuje chutě francouzské, asijské a anglosaské kuchyně, kde čerpá ze svých bohatých zkušeností z michelinských restaurací, luxusních hotelů a exkluzivních klubů po celém světě. Po návratu do Francie vedl prestižní restaurace, jako Moulin de l'Abbaye v Périgordu a Domaine du Colombier v Drôme. Nyní působí jako šéfkuchař Maison Moët & Chandon. 

Doxis Bekris – viceprezident pro kulinářský design v Emirates 

Doxis Bekris, zkušený šéfkuchař a restauratér řeckého původu, od února 2025 řídí kulinářský vývoj Emirates. Je známý svou vášní pro špičkové suroviny a schopností přizpůsobit menu rozmanitým světovým destinacím. Do Emirates nastoupil v roce 2019 a zodpovídal za palubní catering, který obsluhuje 490 letů denně. Nyní se zaměřuje na vývoj inovativních a regionálně inspirovaných pokrmů. 

d524ee30ded90-obrazek.jpg

Šampaňské v nabídce společnosti Emirates 

Společnost Emirates spolupracuje s Moët Hennessy již více než 33 let a šampaňské Moët & Chandon se stalo nedílnou součástí jejího prémiového cestovního zážitku. Hosté si jej mohou vychutnat ve všech saloncích Emirates, zdarma ve First a Business Class a je také k dispozici k zakoupení v Premium Economy a Economy Class. 

V rámci svého závazku „Fly Better“ Emirates nakupuje více šampaňského než kterákoliv jiná letecká společnost na světě. Emirates má exkluzivní práva na podávání prestižních ročníků jako Dom Pérignon Vintage 2015, Dom Pérignon Vintage Rosé 2009, Dom Pérignon Plénitude 2 2004, Brut Imperial, Moët & Chandon Imperial Rosé, Moët & Chandon Grand Vintage Blanc 2016 nebo Veuve Clicquot Vintage Blanc 2015. Pro cestující v Premium Economy je k dispozici Chandon Vintage Brut, který od dubna 2025 přejde na ročník 2019, a to v rámci globální exkluzivity pro Emirates. 

Tato spolupráce podtrhuje závazek Emirates nabídnout cestujícím to nejlepší z gastronomie a luxusní pohostinnosti na každém letu. 

28a5a4e9ef821-9A254443-1DB0-4FA6-B098-42538DF0AA15-.jpg

TÉMATA:
EMIRATES