Univerzální trouby s parním tlačítkem přináší skvělé výsledky – jsou výborné pro nadšence, kteří tak rádi překvapí své hosty různorodými jídly, a to včetně domácího čerstvě upečeného chleba, koláčů a dalšího pečiva.

trouba

troubaJako vybraný dodavatel téměř poloviny michelinských restaurací v Evropě má Electrolux unikátní zkušenost s požadavky těch nejnáročnějších kuchyní světa a má jedinečnou příležitost převést ty nejlepší profesionální přístroje světa do domácností. Díky svým znalostem může Electrolux stále zdokonalovat podporu zákazníků z řad domácností, pro něž připravil svou řadu parních trub, které do kuchyní přináší skutečnou variabilitu.

Multifunkční trouby Electrolux otevírají svět kuchařských technik a přináší možnost zvládnout veškeré úpravy jídel přímo doma,“ říká Pavel Voska, Produktový manažer Kitchen společnosti Electrolux. „Přidání páry dává kuchařským nadšencům možnost vyzkoušet nejrůznější postupy včetně pečení – ta nejkřupavější kůrka je teď na dosah jediného tlačítka. Využili jsme zkušenosti, které jsme získali více než devadesátiletou spoluprací s profesionály oboru, aby nyní každý mohl své hosty potěšit nezměrnou nabídkou jídel,“ dodává Pavel Voska.

Parní funkce reaguje na rostoucí zájem domácností o pečení

Nová multifunkční trouba se systémem PlusSteam cílí na zájem o domácí pečení, které zásadně roste díky populárním televizním pořadům. Tuto troubu si oproti konkurenčním výrobkům vybralo více než 75 % spotřebitelů. Spotřebitelé současně vyjádřili svou ochotu si připlatit, aby jejich trouba měla tuto funkcionalitu – to vyplývá z průzkumu společnosti Electrolux, světové jedničky v parním vaření, která má v současnosti 75% tržní podíl.

trouba

Obrázek ukazuje chleba upečený bez páry (vlevo) a s párou (vpravo).

Funkce páry přidává do prostoru trouby vlhkost a díky tomu je mnohem snazší upéct kypré koláče, dozlatova vypečené pečivo, křupavý chleba, a to vše s nádherně nadýchanou strukturou těsta. Všechno toto zajistí vložení zásobníku na vodu do spodní části trouby, která má dedikované topné těleso. Aktivuje se pouhým stiskem tlačítka na intuitivním ovládacím panelu, vlhkost v troubě vznikne na prvních 10 – 15 minut pečení. To umožní těstu se zvednout, aniž by ho předčasně omezovala tvrdá kůrka, a zajistí jeho kyprý střed. Potom už pečení pokračuje běžným, suchým vzduchem, který zajistí rovnoměrné propečení a křupavou, zlatou krustu.

trouba

Čistší trouba, lepší chuť, vylepšená struktura

Kromě lepší chuti i textury pomáhá parní cyklus i čistit troubu. Mezi doplňkové funkce patří XL ventilátor (upečte až tři plné plechy, a to zcela rovnoměrně). Dále pak časovač (pokud se právě nepoužívá, slouží jako hodiny) a XXL vnitřní prostor pro pečení na třech úrovních najednou (až do 70 litrů).

trouba

Více informací najdete na stránkách www.electrolux.cz

TÉMATA:
TECHNIKA