63b5e71b2c63fseznam.jpg
Foto: Shutterstock

Rádi podporujeme ekologické a udržitelné věci a jsme tu s jedním, díky kterému vám vydrží jídlo déle čerstvé. Jde o speciální obaly.

Zelenina a ovoce nebo sýry déle čerstvé
Taky vás už nebaví hromadění spoustu plastových sáčků, které se vyhodí a zároveň vám vadí, jak v lednici ovoce a zelenina leží jen tak a moc dlouho nevydrží čerstvá a rychle okorá? Vyzkoušejte voskované ubrousky, do kterých můžete zabalit například i sýry. Vyrábí se v různých velikostech a co je na tom nejlepší, jsou znovu použitelné. Můžete je omýt vodou, rozstříhat podle libosti a krásně drží tvar. Dokonce i eliminují pachy. Konec klasickým ubrouskům, alobalu nebo potravinářské fólii, kterou použijete a vyhodíte. Do voskovaných ubrousků doporučujeme zabalit i svačinu. 

Po čase ubrousky přichází o povoskovanou vrstvu, naštěstí se ale vosk prodává a vy ji můžete jednoduše obnovit nebo si dokonce vyrobit své vlastní.

Pytlíky na pečivo
Aby vám pečivo zůstalo krásně křupavé a čerstvé, je potřeba ho sníst hned ten den, co si ho přinesete domů, případě ho musíte dát do mrazáku. My pro vás máme tip, jak ho klidně nechat v pokojové teplotě a i několik dnů se těšit z čerstvého pečiva. Existují speciální funkční pytlíky na pečivo, které mají textilní membránu, jsou odolné proti plísni a zpomalují vysychání pečiva. Takové pytlíky se dají prát a také jsou znovupoužitelné. Prodávají se v různých velikostech.

obrazek.jpg
 
Voskovaný obal velikost L, 209 Kč / Pytlík na pečivo, 390 Kč / Sada voskovaných ubrousků, 439 Kč

Foto: Se souhlasem Včelobal, Wrapup, Beepack
Zdroj: autorka článku, Včelobal, Wrapup