Foto: Shutterstock
Rádi podporujeme ekologické a udržitelné věci a jsme tu s jedním, díky kterému vám vydrží jídlo déle čerstvé. Jde o speciální obaly.
Zelenina a ovoce nebo sýry déle čerstvé
Taky vás už nebaví hromadění spoustu plastových sáčků, které se vyhodí a zároveň vám vadí, jak v lednici ovoce a zelenina leží jen tak a moc dlouho nevydrží čerstvá a rychle okorá? Vyzkoušejte voskované ubrousky, do kterých můžete zabalit například i sýry. Vyrábí se v různých velikostech a co je na tom nejlepší, jsou znovu použitelné. Můžete je omýt vodou, rozstříhat podle libosti a krásně drží tvar. Dokonce i eliminují pachy. Konec klasickým ubrouskům, alobalu nebo potravinářské fólii, kterou použijete a vyhodíte. Do voskovaných ubrousků doporučujeme zabalit i svačinu.
Po čase ubrousky přichází o povoskovanou vrstvu, naštěstí se ale vosk prodává a vy ji můžete jednoduše obnovit nebo si dokonce vyrobit své vlastní.
Pytlíky na pečivo
Aby vám pečivo zůstalo krásně křupavé a čerstvé, je potřeba ho sníst hned ten den, co si ho přinesete domů, případě ho musíte dát do mrazáku. My pro vás máme tip, jak ho klidně nechat v pokojové teplotě a i několik dnů se těšit z čerstvého pečiva. Existují speciální funkční pytlíky na pečivo, které mají textilní membránu, jsou odolné proti plísni a zpomalují vysychání pečiva. Takové pytlíky se dají prát a také jsou znovupoužitelné. Prodávají se v různých velikostech.
Voskovaný obal velikost L, 209 Kč / Pytlík na pečivo, 390 Kč / Sada voskovaných ubrousků, 439 Kč
Foto: Se souhlasem Včelobal, Wrapup, Beepack
Zdroj: autorka článku, Včelobal, Wrapup
Nový komentář
Komentáře
Co já vím, tak dost lidí stále používá staré dobré chlebníky. To je taková "nádoba na pečivo", kdyby někdo nevěděl. Dřív bývaly dřevěné, dneska jsou třeba i z bambusu, viděla jsem i kovové, skleněné a z plastů, ale to bych ani nezkoušela. Osvědčené věci je zbytečné měnit, a dřevěný chlebník osvědčený je.
Jakože prát textilní pytlíky je velice ekologické? Když na ně zbytečně plýtvám vodou, energií a pracím prostředkem? A obnovovat vrstvu vosku nebo dokonce sama vyrábět voskový papír - to možná je ekologické, ale kdo má čas na to se s tím patlat? Samotná výroba voskových ubrousků ve velkém nijak ekologická není a navíc jsou pekelně drahé.
rychle sníst a nemusím to řešit, stejnak dva dny staré pečivo už není ani dobré. Není nad čerstvý rohlík donesený ještě pomalu teplý.