Foto: České Ghíčko
Suroviny:
- 1 dýně hokaido
- 1 středně velká cuketa
- 1 vejce
- 1 hrnek hladké mouky
- 2 větší stroužky česneku
- 1 kávová lžička sušené majoránky (nebo nasekaná čerstvá)
Na smažení: ghí
Postup:
Cuketu oloupeme, dýni jen umyjeme. Vydlabeme měkké části. Tuhé části nastrouháme, část nahrubo, část najemno. V míse osolíme a necháme chvilku potit. Potom tekutinu vymačkáme a dáme zvlášť. Přidáme vejce, česnek, majoránku a hladkou mouku, aby těsto bylo kompaktní, ani neteklo, ani nebylo moc husté. Více mouky je možné rozředit vymačkanou šťávou z cuket. Na pánvi rozehřejeme ve vrstvě ghíčko – smažíme z obou stran, pak je necháme okapat na papírovém ubrousku. Chutnají skvěle i studené!
Nový komentář
Komentáře
bramboráky....nyní je ideální doba se zbavit starých brambor
a proto tam ty brambory vůbec nedáme