629f02694e525obrazek.jpgFoto: České Ghíčko

Suroviny:

  • 1 dýně hokaido
  • 1 středně velká cuketa
  • 1 vejce
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 2 větší stroužky česneku
  • 1 kávová lžička sušené majoránky (nebo nasekaná čerstvá)

Na smažení: ghí

Postup: 

Cuketu oloupeme, dýni jen umyjeme. Vydlabeme měkké části. Tuhé části nastrouháme, část nahrubo, část najemno. V míse osolíme a necháme chvilku potit. Potom tekutinu vymačkáme a dáme zvlášť. Přidáme vejce, česnek, majoránku a hladkou mouku, aby těsto bylo kompaktní, ani neteklo, ani nebylo moc husté. Více mouky je možné rozředit vymačkanou šťávou z cuket. Na pánvi rozehřejeme ve vrstvě ghíčko – smažíme z obou stran, pak je necháme okapat na papírovém ubrousku. Chutnají skvěle i studené!