Ingredience:

  • 150 g hladké mouky
  • 150 g povoleného másla
  • 50 g cukru krystal
  • 300 g nastrouhané dýně
  • 50 g namletých vlašských ořechů
  • 50 ml mléka
  • 1 balení kypřícího prášku do perníku
  • 2 lžičky skořice
  • směs koření do perníčků (namletá)
  • 3 ks vajíčka (zvlášť bílky a žloutky)

Postup:

Vydlabeme dýni a nastrouháme ji na hrubém struhadle. Pokud použijeme máslovou, je potřeba oloupat slupku. U dýně Hokaido to není nutné, můžeme strouhat hned. Do větší mísy si odvážíme 150 g hladké mouky. Raději mouku prosejeme, ať je pěkně nadýchaná. Vajíčka rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky přidáme k mouce a z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Šleháme důkladně, končíme, až když se nám tvoří na sněhu špičky a nepadají dolů. Máslo zapracujeme do těsta, přidáme ořechy, cukr, mléko, skořici a perníkové koření a prášek do perníku. Do těsta vmícháme nastrouhanou dýni. Na závěr přichází tuhý sníh. Opatrně, pomocí stěrky zapracujeme do těsta i tuto poslední ingredienci. Vzniklým těstem naplníme formičky na muffiny, a to pouze do dvou třetin, těsto během pečení vyskočí. Dáme do trouby předehřáté na 160 stupňů a necháme 20 – 30 minut péct. Pro kontrolu použijeme špejlový test. Když píchneme do muffinku špejlí a vytáhneme ji s nalepeným těstem, je třeba dopéct.

Reklama