Foto: BIOLINIE

Ingredience:

  • 3 lžíce slunečnicového oleje na pečení a smažení
  • 1 ks cibule
  • 250 g špaldové kroupy (kernotto)
  • 1 kostka zeleninového bujónu
  • 1 ks dýně Hokaido
  • 1 lžička šalvěje
  • 1 plátek másla
  • parmazán dle chuti

 Postup:

Na oleji zpěňte cibuli, přidejte špaldové kroupy a 2 minuty restujte. Do směsi přidejte 500 ml zeleninového vývaru, na kostičky nakrájenou dýni, hrst čerstvé nasekané šalvěje, nebo lžičku sušené. Vařte na mírném ohni asi 30 minut, dokud nejsou špaldové kroupy i dýně měkké. Na závěr přidejte plátek másla a dochuťte parmazánem.

Máme pro vás i jiné recepty, kde hraje prim právě dýně:

Podzimní polévka z pečené dýně

Dýňová bábovka

Kváskový dýňový chleba

Foto: Alena Kolaříková

Reklama