Na dýňovou polévku budete potřebovat:
- Máslová dýně 300 g
- Cibule 60 g
- Kardamom 2 g
- Římský kmín 0,5 g
- Koriandr 10 g
- Kokosové mléko 500 g
- Sůl 2 g
- Pepř 0,5 g
- Olivový olej 50 g
- Asiago DOP 100 g
- Smetana 300 g
- Dýňová semínka 200 g
Nakrájenou cibuli orestujte na oleji s kořením, přidejte na kostky nakrájenou dýni a také orestujte. Přilejte kokosové mléko, kardamon, římský kmín a sušený koriandr a polévku vařte, dokud dýně nezměkne. Semínka kardamomu vyjměte a poté rozmixujte polévku tyčovým mixérem do krému a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
V rendlíku zavařte smetanu, stáhněte z ohně a vložte na kostičky nakrájený sýr Asiago DOP. Míchejte do hladkého krému.
Dýňová semínka opražte nasucho na pánvi do ztmavnutí.
Polévku servírujte v miskách nebo hlubokých talířích. Na vrch nalijte fondue a opražená semínka.
Více tipů najdete na:
Nový komentář
Komentáře
Včera jsem vařila "dýňovku". Sice ne tento recept, ale i tak jsme si velice pochutnali. A dýní mám letos dost a dost, takže ještě nějaké receptíky vyzkouším
A nejenom co do počtu, ale i do odrůd - mám z nich velikou radost 