##dynovka.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 700 g dýně hokkaido
  • 1 plechovka kokosového mléka (cca 400 g)
  • 1 lžička indického kari
  • 1 velká cibule
  • olivový olej
  • sůl a pepř
  • 400 - 500 ml vývaru
  • nasekaný popcorn
  • lístky polníčku nebo koriandru

Postup

Cibuli nakrájejte na hrubo. V hrnci zahřejte 2 lžíce olivového oleje a opékejte na něm cibuli dozlatova.

Přidejte na kostičky nakrájené hokaido. Promíchejte, ochuťte kořením a zalijte vývarem. Vařte doměkka. Potom přidejte kokosové mléko a vařte dalších 10 minut.

Tyčovým nebo stolním mixérem rozmixujte dohladka. Promíchejte, ochutnejte a ještě podle chuti dolaďte. Provařte 10 minut a podávejte.Na talíři polévku ozdobte nasekaným popcornem a lístky polníčku.

Dobrou chuť přeje Elly.

Dýňová polévka s křupavou šalvějí a kokosovým mlékem

1.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Dýňová polévka s pečenou mrkví, zázvorem a balzamikovým krémem

2.png (248 KB)

Foto: archiv redakce