##
Foto: Alena Kolaříková
Suroviny
- 700 g dýně hokkaido
- 1 plechovka kokosového mléka (cca 400 g)
- 1 lžička indického kari
- 1 velká cibule
- olivový olej
- sůl a pepř
- 400 - 500 ml vývaru
- nasekaný popcorn
- lístky polníčku nebo koriandru
Postup
Cibuli nakrájejte na hrubo. V hrnci zahřejte 2 lžíce olivového oleje a opékejte na něm cibuli dozlatova.
Přidejte na kostičky nakrájené hokaido. Promíchejte, ochuťte kořením a zalijte vývarem. Vařte doměkka. Potom přidejte kokosové mléko a vařte dalších 10 minut.
Tyčovým nebo stolním mixérem rozmixujte dohladka. Promíchejte, ochutnejte a ještě podle chuti dolaďte. Provařte 10 minut a podávejte.Na talíři polévku ozdobte nasekaným popcornem a lístky polníčku.
Dobrou chuť přeje Elly.
Dýňová polévka s křupavou šalvějí a kokosovým mlékem
Foto: Alena Kolaříková
Dýňová polévka s pečenou mrkví, zázvorem a balzamikovým krémem
Foto: archiv redakce
Nový komentář