image.jpgFoto: myjsmebio.cz

Suroviny:

  • 2 menší bio máslové dýně
  • 500 g hovězího mletého masa
  • 1 červená cibulka
  • 4 stroužky česneku
  • 2 bio vejce 
  • hrst petržele
  • 150 g tvrdého sýra
  • sůl, pepř

Postup: 

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Dýni překrojte podélně napůl a dužinu i semínka vydlabejte. Do misky vložte maso, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, dužinu, prolisovaný česnek, vejce, nahrubo nastrouhaný sýr, nasekanou petržel, sůl, pepř a promíchejte. Pak dýni připravenou směsí naplňte. Pečte přibližně 60 minut a podávejte třeba s opečenou bagetkou. 

Dýňová polévka s pečenou mrkví a zázvorem s balzamikovým octem

2.png (248 KB)

Foto: archiv redakce