Do čeho se pustíme dnes?
Právě teď je to správné období upéct oblíbené linecké. Oblíbené cukroví, které se peče v téměř každé domácnosti. Plníme je obvykle džemem, nejlépe nějakým aromatičtějším. Výtečný je třeba rybízový džem.
Linecké těsto patří mezi křehká neboli hnětená těsta. Zpracovává se rukama. A věřte, že není tak snadné jej správně připravit.
- používejte pouze jemný moučkový cukr.
- před pečením necháme těsto alespoň jeden den odpočinout, zabalené do potravinové nebo hliníkové fólie, uložené v lednici.
Z lineckého těsta ale nemusíte péct jen klasická "kolečka" nebo "kytičky" slepované marmeládou. Vyzkoušejte třeba Linecké karty se skořicí nebo barevnou Lineckou šachovnici.
Kolečka z lineckého těsta se také používají jako spodní část kokosek. Linecké kolečko namažeme krémem nebo marmeládou a přilepíme k nim kokosku. Hotové cukroví můžeme namáčet v čokoládě.
Základní linecká kolečka
Linecké od kytičky
Kromě lineckého se pustíme také do pečení dalšího cukroví z křehkého těsta. Vyzkoušejte třeba Křehké cukroví na tři způsoby. Podle jednoduchého receptu si připravíte z jednoho těsta tři druhy cukroví.
Nezapomeňte ani na pracny. Chutné cukroví připravíte určitě podle našich receptů:
Medvědí tlapičky
Medvědí tlapky
Pracičky
Další recepty na cukroví, které můžete péct 14 dní před Štědrým dnem, budou vycházet příští týden na VAŘENÍ.
Nový komentář
Komentáře
hezké cukroví
ty karty vypadají dobře
letos nepecu

