Přestože to za okny na jaro moc nevypadá, bude tady co nevidět. Dlouhé večery se pomalu krátí a příroda se začíná probouzet z dlouhého zimního spánku. A proto je nejvyšší čas přejít od těžkých, hutných polévek k pestřejší a lehčí stravě a na tuto změnu připravit i spíž, kterou je potřeba pomalu zbavit zásob.
Pomazánka z petrželového pesta
- 80 g bio petržele
- 150 g bio smetanového sýru
- 2 stroužky bio česneku
- 2 lžíce bio extra panenského olivového oleje
- 1 dcl bio mléka
- 60 g nastrouhaného bio parmezánu
- sůl a bio pepř na dochucení
Začněte s přípravou česneku. Ten očistěte a nakrájejte najemno. Dále si rozmixujte očištěnou a na menší kousky nakrájenou petržel s olivovým olejem. Poté přidejte i česnek a mixujte do hladka. Na závěr vše dobře promíchejte se smetanovým sýrem a mlékem. Dochuťte solí a pepřem.
Mrkvová pomazánka s tvarohem
- 5 ks bio mrkve
- 2–3 lžíce bio extra panenského olivového oleje
- 100 g bio tvarohu
- 50 g bio pomazánkového másla
- šťáva z půlky bio citrónu
- sůl a bio pepř na dochucení
Nejprve si předehřejte troubu asi na 200 °C. Mrkev zbavte slupky a nakrájejte na menší kousky, které rozložíte na plech s pečícím papírem. Pokapejte olivovým olejem a rukama pořádně promíchejte. Pečte asi čtvrt hodiny. Takto připravenou mrkev rozmixujte, poté smíchejte s tvarohem, pomazánkovým máslem a citrónem. Dochuťte solí a pepřem.
Nový komentář