DSC_0058.jpg (125 KB)

Vepřová srdce jsou výborná do vývaru nebo z nich můžete připravit skvělé ragú na způsob hovězího guláše. Můžete je nakrájet na malé kousky, podusit a připravit je v lahodné smetanové omáčce s knedlíkem. My jsme dnes zvolili jednoduchý recept s mrkví a kmínem.

Suroviny

  • 4 vepřová srdce
  • 2 cibule
  • 400 g mrkve
  • 4 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • vepřové sádlo

DSC_0060.jpg (111 KB)

Postup

Srdce si očistěte, ořežte nepěkné kousky a nakrájejte na plátky. Osolte, opepřete, ochuťte kmínem.

Ve velkém hrnci rozpusťte sádlo a dejte na něj opékat cibuli nakrájenou na jemno. Po minutě přidejte i česnek na plátky a po další minutě plátky vepřových srdcí.

Opečte ze všech stran. Zalijte vodou, aby byla větší část masa ponořená a nechejte pod poklicí dusit doměkka, na mírnou teplotu.

Průběžně dolévejte vodu.

Až se vám srdce zdají téměř měkká, přidejte mrkev, nakrájenou na kolečka a dál duste pod poklicí. Mrkev by neměla být úplně rozvařená, srdce naopak mají být měkká.

Zredukujte prudkým varem trochu omáčku. Kdo chce a dává přednost zahuštěným omáčkám, naopak přidá trochu vody a zahustí jíškou z másla a mouky.

Podávejte s rýží nebo brambory.

Dobrou chuť přeje Elly.

Perfektní vepřové recepty na našem magazínu

Krkovice se špenátem

krkovka.jpg (130 KB)

Vepřové ragú s červeným vínem

ragu2.jpg (82 KB)

Plněná vepřová panenka s cuketou

jamie1.jpg (85 KB)

zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama