cuketa

Suroviny

3 středně velké cukety
1 cibule
2 stroužky česneku
1 plechovka krájených rajčat (nebo čerstvá rajčata)
hrst bazalky
1 lžíce cukru
sůl a pepř
2 lžíce oleje
1-4 vejce

TIP: Nejlepší cukety jsou ze zahrádky. Podívejte se na návod - jak pěstovat cukety, co je k tomu potřeba a jak je následně uskladnit.

Postup

Cukety oloupeme, nakrájíme na centimetr silná kolečka a vybereme z nich vnitřní měkkou část se semínky. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno.
Ve velké pánvi rozehřejeme oleje a lehce osmahneme cibuli, česnek i cukety. Smažíme při střední teplotě. Přidáme rajčata, sůl, pepř a bazalku. Pro dochucení můžeme přidat cukr.
Stáhneme teplotu a asi 20 minut necháme, dokud cukety nezměknou.
Potom ještě můžeme do jídla rozbít vejce, promíchat a nechat asi tři až pět minut, až vejce ztuhnou. Ale i bez nich je jídlo výborné.

Podáváme s bílým chlebem.

Dobrou chuť přeje elly.

Reklama