Suroviny
3 středně velké cukety
1 cibule
2 stroužky česneku
1 plechovka krájených rajčat (nebo čerstvá rajčata)
hrst bazalky
1 lžíce cukru
sůl a pepř
2 lžíce oleje
1-4 vejce
TIP: Nejlepší cukety jsou ze zahrádky. Podívejte se na návod - jak pěstovat cukety, co je k tomu potřeba a jak je následně uskladnit.
Postup
Cukety oloupeme, nakrájíme na centimetr silná kolečka a vybereme z nich vnitřní měkkou část se semínky. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno.
Ve velké pánvi rozehřejeme oleje a lehce osmahneme cibuli, česnek i cukety. Smažíme při střední teplotě. Přidáme rajčata, sůl, pepř a bazalku. Pro dochucení můžeme přidat cukr.
Stáhneme teplotu a asi 20 minut necháme, dokud cukety nezměknou.
Potom ještě můžeme do jídla rozbít vejce, promíchat a nechat asi tři až pět minut, až vejce ztuhnou. Ale i bez nich je jídlo výborné.
Podáváme s bílým chlebem.
Dobrou chuť přeje elly.
Nový komentář
Komentáře
cuketa je má oblíbená zelenina, už aby zase rostla na zahrádce
... může být dobré
sanvean — #6 hm to by byla dobrota
Já dělám cuketu trochu jinak - vlastně je to úplně jiný recept!
Na krájet cuketu na cibulku, trochu česneku, pak papriku - sladkou i pálivou. Osolit.
Nechat dusit, je-li to nutné trochu podlít. Nakonec vmíchat kysanou smetanuu a podávat s pečivem. Mně to chutná.
Hmm, nadrobila bych navrch balkánský sýr.
zní to moc dobře ještě máme poslední dvě cukety tak to zítra zkusíme díky za nápad
Pavla_b — #2 i podle mě je lepší bez vajec. Ale kamarádka, od které mám recept, tam zase dává vejce vždycky a chutná jim to tak....
ale jo, asi bych si to dala bez těch vajec..manžel by to možná bral jako dobrou přílohu k nějkaému steaku
cuketu mám ráda na všechny způsoby