Autor foto: David Peltán
Dukátové buchtičky
- 350 g hladké mouky
- 18 g droždí
- 80 g másla (50 g do těsta, 30 g na potření)
- 150 ml mléka
- 60 g cukru
- Špetka soli
- Citrónová kůra
Z droždí, cukru a vlažného mléka si připravíme kvásek. Ostatní suroviny smícháme, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, poprášíme moukou a necháme 1 hodinu kynout na teplém místě, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem. Z vykynutého těsta vytvoříme kuličky, které klademe jednu vedle druhé do vymazaného pekáčku a pečeme dozlatova.
Omáčka
- 4 žloutky
- 250 ml smetany min. 31%
- 1 vanilkový cukr
- 1 vanilkový lusk
- Rum
Na mírném plamenu zahřejeme smetanu s vanilkovým cukrem a luskem a pomalu vmícháváme žloutkovou emulzi — ve vodní lázni rozmíchané žloutky. Ke konci přidáme rum a necháme vyvařit.
TIP
Upečené buchtičky pomažeme teplou směsí rozpuštěného másla a rumu. Buchtičky budou nádherně vonět a zůstanou vláčné.
Recept připravila RESTAURACE PAPA'S LIVING RESTAURANT z Českého Krumlova pro Vinařskou kuchařku spolku vinařů Dunajovské kopce
Nový komentář
Komentáře
Efektivní servírování S ovocem vypadá pokrm perfektně