Suroviny přibližně 15 kousků
- 250 g tvarohu (ideální je polotučný tvaroh v kostce)
- 4 vejce
- 220 g polohrubé mouky
- 1 lžíce cukru krupice
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžíce tuzemáku
- sádlo na smažení
- moučkový cukr
k podávání
- zakysaná smetana nebo tvaroh
- marmeláda a povidla
Postup
Pracujte ručně nebo použijte robota, ať si ulehčíte práci. Do mísy vyklepněte vejce a přimíchejte do nich tvaroh a rum. Až je směs spojená, přidejte mouku promíchanou s práškem do pečiva a cukrem.
Připravte si dvě velké lžíce a v hluboké pánvi rozehřejte vysokou vrstvu sádla. Jedno lžící naberte těsto a za pomoci druhé vytvarujte koblížek, který opatrně dejte do rozpáleného sádla.
Hotové koblížky nechejte odložené na papírové utěrce, která odsaje přebytečný tuk.
Ihned podávejte, bohatě pocukrované.
Namáčejte v zakysané smetaně, tvarohu, povidlech nebo libovolné marmeládě.
Dobrou chuť přeje Elly.
Nový komentář
Komentáře
dnes jsem je dělal jsou úžasné