koblizky.jpg (264 KB)Foto: Alena Kolaříková

Suroviny přibližně 15 kousků

  • 250 g tvarohu (ideální je polotučný tvaroh v kostce)
  • 4 vejce
  • 220 g polohrubé mouky
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 lžíce tuzemáku
  • sádlo na smažení
  • moučkový cukr

k podávání

  • zakysaná smetana nebo tvaroh
  • marmeláda a povidla

Postup

Pracujte ručně nebo použijte robota, ať si ulehčíte práci. Do mísy vyklepněte vejce a přimíchejte do nich tvaroh a rum. Až je směs spojená, přidejte mouku promíchanou s práškem do pečiva a cukrem.

Připravte si dvě velké lžíce a v hluboké pánvi rozehřejte vysokou vrstvu sádla. Jedno lžící naberte těsto a za pomoci druhé vytvarujte koblížek, který opatrně dejte do rozpáleného sádla.

Hotové koblížky nechejte odložené na papírové utěrce, která odsaje přebytečný tuk.
Ihned podávejte, bohatě pocukrované. 
Namáčejte v zakysané smetaně, tvarohu, povidlech nebo libovolné marmeládě.

Dobrou chuť přeje Elly.

25011031cea76-li5.jpg
MOHLO BY SE VÁM LÍBIT:
Americké lívance s ovocem