Tento recept je vhodný jako vánoční cukroví, nebo jako zákusek k příjemnému posezení s přáteli.
DORTÍKY PODLE VERONIKY
Těsto vypracujeme z 210 g prosáté polohrubé mouky, 70 g jemně nastrouhaných nebo umletých lískových oříšků, 70 g moučkového cukru, 150 g změklého másla, 1 lžičky směsi koření „Voňavé pečení s vanilkou“, špetky mleté skořice a špetky kypřícího prášku. Připravené těsto odložíme asi na půl hodiny do chladna. Mezi dvěma mikroténovými fóliemi vyválíme 3 mm silný plát a vykrajujeme kolečka o průměru 3 cm. Kolečka vložíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 175°C zhruba 6 minut. Poté necháme upečená kolečka vychladnout.
Vanilkový krém uvaříme ze 1/4 litru mléka a 1 balíčku vanilkového pudinku. Do horkého pudinku vmícháme 2 lžičky „Vanilkového cukru“ od Antonína a 70 g másla. Krém necháme vychladnout.
Slepujeme vždy tři upečená kolečka k sobě: nejdříve spojíme dvě kolečka rybízovou marmeládou, poté pokapeme rumem a vanilkovým krémem připojíme třetí kolečko.
Na závěr přelijeme slepená kolečka rozehřátou čokoládovou polevou (100 g čokolády na vaření a 50 g másla) a můžeme různě dozdobit: sekanými oříšky, mandlemi nebo jiným prodávaným sladkým zdobením. (Z uvedeného množství je asi 30 slepených dortíků.)
Použité suroviny na těsto :
- 210 g polohrubé mouky
- 70 g strouhaných nebo mletých lískových oříšků
- 70 g moučkového cukru
- 150 g másla
- 1 lžička směsi „Voňavé pečení s vanilkou“
- špetka mleté skořice od Antonína
- špetka kypřícího prášku do pečiva
Vanilkový krém
- 1 balíček vanilkového pudinku
- 1/4 litru mléka
- 70 g másla
- 2 lžičky „Vanilkového cukru“ od Antonína ( z pravé vanilky!)
Čokoládová poleva se zdobením
- 100 g čokolády na vaření
- 50 g másla
- sekané ořechy, mandle nebo různé jiné sladké zdobení
- rybízová marmeláda na plnění
- trošku rumu
Voňavé pečení s vanilkou:
Sladce vonící směs do pečiva a dezertů z pravé vanilky. Hodí se do čajového pečiva, krémů, sladkých omáček i ovocných zákusků. Obsahuje pomerančovou a citrónovou kůru, mletou vanilku, kardamom, skořici a cukr.
Tento recept je vhodný jako vánoční cukroví, nebo jako zákusek k příjemnému posezení s přáteli.
Tento recept vám přináší Koření od Antonína. Už 15 let pro vás vybíráme to nejkvalitnější koření z celého světa, které následně sami mícháme a ručně plníme do papírových sáčků a skleniček. Všechno naše koření je 100 % bezlepkové, neobsahuje glutaman ani jiné přidané látky. Více na www.koreni.cz |
---|
Nový komentář
Komentáře
My tohle děláme jako Išelské dortíčky
Ale jestli je to reklama na koření od Antonína, tak to beru, to je fajn.
taky mám radši bez krému
vypadají luxusně, úplně se sbíhají sliny
já mám raději cukroví bez krémů, neplněné.. ještě tak hořké důlky, ty s marmeládou a hořkou čokoládou miluju..
Dělaly jsme s mamkou doma podobné cukroví a říkaly jsme mu terasy