IMG_20200711_114201.jpg (93 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Výbornou zmrzlinu připravíte z pouhého ovoce, jen jeho rozmixováním. Když nakrájíte několik čerstvých banánů a vložíte je do mrazničky, po pár hodinách vyndáte a rozmixujete dohladka. Zmrzlina je hotová.

Do ovocných zmrzlin můžete přidat smetanu, tvaroh nebo jogurt. Já ráda kombinuji ještě s oříškovým máslem, které zmrzlinu moc dobře dochutí a navíc jí dodá příjemnou konzistenci.

IMG_20200711_114339.jpg (102 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Jahodová zmrzlina

  • 500 g jahod
  • 300 g bílého jogurtu
  • 4 lžíce arašídového másla (já jsem použila s karamelem)
  • 2 dost zralé banány

Postup

Všechno společně promixujte dohladka a směsí naplňte tvořítka na zmrzlinu. Nechejte zmrznou a poté podávejte.

Dobrou chuť přeje Elly.

Osvěžující letní pochoutky

Zmrzlina z karamelizovaných broskví

1.jpg (44 KB)

Foto: Lenka Mastešová

Jednoduchý recept na domácí vanilkovou zmrzlinu

2.jpg (11 KB)

Foto: archiv redakce

Kokosová zmrzlina 

3.jpg (74 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama