Foto: Alena Kolaříková
Výbornou zmrzlinu připravíte z pouhého ovoce, jen jeho rozmixováním. Když nakrájíte několik čerstvých banánů a vložíte je do mrazničky, po pár hodinách vyndáte a rozmixujete dohladka. Zmrzlina je hotová.
Do ovocných zmrzlin můžete přidat smetanu, tvaroh nebo jogurt. Já ráda kombinuji ještě s oříškovým máslem, které zmrzlinu moc dobře dochutí a navíc jí dodá příjemnou konzistenci.
Foto: Alena Kolaříková
Jahodová zmrzlina
- 500 g jahod
- 300 g bílého jogurtu
- 4 lžíce arašídového másla (já jsem použila s karamelem)
- 2 dost zralé banány
Postup
Všechno společně promixujte dohladka a směsí naplňte tvořítka na zmrzlinu. Nechejte zmrznou a poté podávejte.
Dobrou chuť přeje Elly.
Osvěžující letní pochoutky
Zmrzlina z karamelizovaných broskví
Foto: Lenka Mastešová
Jednoduchý recept na domácí vanilkovou zmrzlinu
Foto: archiv redakce
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář