image.pngFoto: Produkt ekologického zemědělství

Malinové nanuky se zakysanou smetanou

  • 200 g bio malin
  • 150 g bio zakysané smetany
  • šťáva z bio citronu
  • 2 lžíce bio medu

Maliny důkladně omyjte, nechte odkapat a spolu s medem dejte do mixéru. Přidejte zakysanou smetanu, zakápněte citronovou šťáv ou a vše rozmixujte. Hotovou směs nalijte do formiček na nanuky přibližně 2 centimetry pod okraj. Do nanuků zapíchněte dřívka a dejte zamrazit nejméně na 4 hodiny, ideálně však přes noc.  
TIP: Před podáváním vložte formičky se zmrzlinou pod proud vlažné vody. Nanuk pak půjde od formičky lépe oddělit a vytáhnout. 

62baaa3f98dc0image.pngFoto: Produkt ekologického zemědělství

Lahodná borůvková zmrzlina

  • 500 g bio borůvek
  • 85 g bio cukru moučka
  • 200 ml bio smetany
  • šťáva z bio citronu

Borůvky důkladně propláchněte a přidejte spolu s ostatními ingrediencemi do mixéru.  Mixujte 3–?4 minuty, dokud nebude ovocná směs hladká. Přelijte ji do uzavíratelné nádoby a vložte na několik hodin do mrazáku. Kopečky ztuhlé zmrzliny podávejte ve zmrzlinových kornoutech nebo v miskách.  

Reklama