Zmrzlina bez zmrzlinovače se prý nedá připravit. Dá! Pravda je, že není tak krémová, hladká a jemná. Jsou v ní maličké krystalky ledu. Těm můžete částečně zabránit tak, že zmrzlinu vyndáte každou půlhodinku z mrazáku a prošleháte. Je to ale zbytečná otrava, takže máte-li zmrzlinovač, určitě ho neváhejte použít.
Já jsem tuto zmrzlinu dělala bez stroje, a dokonce jsem ani nepromíchávala. Drobné krystalky ledu dětem však vůbec nevadily a zmrzlina zmizela během několika minut.
Suroviny
- 1 kg jahod
- 1 kondenzované mléko
- 1 smetana ke šlehání
Postup
Jahody omyjeme, očistíme a rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Jakékoliv větší kusy jahod nám ve zmrzlině ztuhnou na kost, a to my určitě nechceme. K jahodám přidáme kondenzované mléko a smetanu. Promícháme.
Směs už není nutné sladit, je dost sladká od kondenzovaného mléka.
Plechovou formu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou folií a do ní nalijeme jahodovou směs. Dáme zmrazit do mrazničky, do druhého dne.
Na druhý den vytáhneme z mrazničky, necháme maličko povolit, vyklopíme a podáváme.
Dobrou chuť a krásné prázdniny přeje elly.
Nový komentář
Komentáře
Občas ji děláme.
domací jsem nezkoušela
mňam
takúto som ešte neskúšala, robím drene, jahody už nie sú, ale vyskúšam z malín
doma nedělám možná začnu
Domácí zmrzku dělám každý rok, máme i na zahradě spousty jahod, malin, třešní - tak toho využívám
tak tahle zmrzka musí být určitě dobrá
Až se mi někdy povede skovat kilo jahod, tak ji zkusím ........u nás jsou ale děti většinou rychlejší než já
Dělám, dětem moc chutná.
Já osobně moc ovocné zmrzliny nemusím a ani manžel se synem, ale někde mám recept na výbornou tvarohovou zmrzku s oříšky tak asi začnu hledat....
jithule — #11pôjde len treba dobré zlalé ovocie i čerešne višne merunky broskve robím podobne len nedával salko ale sladil takto to bude určite chutnejšie
je to jednoduché a určite mňamkové skúsim pripraviť slniečkam vnučkám dík za inšpiráciu
lidicka — #2
určitě to půjde i z jiného ovoce
Jahody nám okousali potvoráci slimáci, tak budeme muset asi nějaké dokoupit
domácí zmrzku jsem nikdy nezkoušela
to děláme už léta tuhle zmrzku a moc nám všem chutná :)
Dobrý nápad...Dělávala se u nás jahodová zmrzka z ušlehané smetany a slazená cukrem. Mohla bych zkusit šlehačku se Salkem- akorát jahody jsou po tom dešti zase takové všelijaké- tak možná ještě pár dní počkám...Loni jsem koupila formičky na nanuky, dám zmrazit do nich...
V mém případě škoda jahod a šlehačky - využila bych to jinak
Vypadá to jednoduše - ne moc surovin - vyzkouším
Zmrzlinu milujeme, jahůdky už zrají, takže proč ne???
V receptu se píše, že není třeba sladit. V tom případě si myslím, že kondenzovaným mlékem se myslí salko.