pomerančová zmrzlina

Suroviny:
6 žloutků
250 ml mléka
200 g cukru krupice
250 ml šlehačky
vanilkový cukr (nebo lusk, kakao, čokoláda, ovoce, káva...)

Postup:
Vejce, která použijete na domácí zmrzlinu, musí být čerstvá a ze spolehlivého zdroje. Žloutky ušleháme spolu s cukrem ručním šlehačem.

Mléko ohřejeme s vanilkovým cukrem nebo svaříme s vanilkovým luskem a opatrně zamícháme do krému ze žloutků. Necháme trochu vychladnout a vmícháme šlehačku.

Tuto směs v hrnci ohříváme až do zhoustnutí. Po celou dobu důkladně mícháme, ale nenecháme dojít až k varu. Po sejmutí z plotny mícháme, aby se směs ochladila. Poté směs ještě propasírujeme.

Nyní zmrzlinu dochutíme podle sebe. Do části směsi můžeme vmíchat ovoce, do další třeba vaječný koňak.

Ochucené směsi v misce šleháme až do vychladnutí. Poté nalijeme do formy a dáme zmrazit.

Dobrou chuť přeje Lulu.

Reklama