6422bc0f59c19obrazek.jpg
Foto: Shutterstock

Suroviny

  • 400 ml polotučného mléka
  • špetka vanilky nebo vanilkový extrakt
  • 100 g cukru krupice
  • 30 g másla
  • 1 balíček vanilkového pudingu
  • 500 g polotučného tvarohu

na dokončení

  • ovoce - čerstvé nebo sušené, čokoláda, oříšky...

Postup

IMG_4160.jpg
Foto: Alena Kolaříková

300 ml mléka dejte zahřívat v hrnci na plotnu. V misce smíchejte metličkou zbylé mléko, vanilku a vanilkový puding v prášku. Promíchejte a pomalu nalijte do horkého mléka v hrnci. Míchejte a zahřívejte. Vařte tak dlouho, až puding zhoustne. Přidejte do něj máslo i cukr a ještě chvilku vařte.

Přelijte do misky, překryjte potravinářskou folií (to aby se vám na povrchu nevytvořil škraloup) a nechejte úplně vychladnout.

Poté šlehačem postupně zašlehejte tvaroh. Skladujte v lednici a podávejte ozdobené a dochucené podle vlastní chuti.

Dobrou chuť přeje Elly.

Chia tapiokový puding s ovocem

chiapudink.jpgFoto: Alena Kolaříková

Buchtičky s vanilkovým krémem

2.jpgFoto: Alena Kolaříková