Foto: Shutterstock
Suroviny
- 400 ml polotučného mléka
- špetka vanilky nebo vanilkový extrakt
- 100 g cukru krupice
- 30 g másla
- 1 balíček vanilkového pudingu
- 500 g polotučného tvarohu
na dokončení
- ovoce - čerstvé nebo sušené, čokoláda, oříšky...
Postup
Foto: Alena Kolaříková
300 ml mléka dejte zahřívat v hrnci na plotnu. V misce smíchejte metličkou zbylé mléko, vanilku a vanilkový puding v prášku. Promíchejte a pomalu nalijte do horkého mléka v hrnci. Míchejte a zahřívejte. Vařte tak dlouho, až puding zhoustne. Přidejte do něj máslo i cukr a ještě chvilku vařte.
Přelijte do misky, překryjte potravinářskou folií (to aby se vám na povrchu nevytvořil škraloup) a nechejte úplně vychladnout.
Poté šlehačem postupně zašlehejte tvaroh. Skladujte v lednici a podávejte ozdobené a dochucené podle vlastní chuti.
Dobrou chuť přeje Elly.
Chia tapiokový puding s ovocem
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Vyzkoušeno, dětem to chutná.
Tvaroh + šlehačka, cukr dle chuti - rozmixovat (našlehat) výborný tvaroháček. Možno přidat čokoládu, ovoce a pod.