Foto: Palírna U Zeleného stromu
Na 1 litr vaječného likéru budete potřebovat:
- 300 ml smetany (30%)
- 1 plechovku kondenzovaného mléka
- 6 žloutků z domácích vajec
- 1 vanilkový lusk
- 70 ml Tuzemáku Objevitel
Postup přípravy:
Nejprve si připravte lahvičky, do kterých chcete hotový vaječný konak přelévat. Důkladně je vymyjte, nalijte do nich horkou vodu a nechte 10 minut stát. Vylijte vodu a obraťte lahvičku dnem vzhůru, aby vykapala.
V hrnci smíchejte smetanu, žloutky a kondenzované mléko. Prošlehejte a přidejte semínka z vanilkového lusku a promíchejte metličkou, dokud se směs krásně nespojí. Za stálého míchání pomalu zahřívejte na teplotu 85 °C. V žádném případě směs nevařte. Odstavte a nechte pozvolna vychladnout. Nakonec přilijte alkohol a promíchejte čistou metličkou. Přelijte do lahviček a uzavřete. Vaječný likér můžete konzumovat hned, nebo jej nechat pár dní v chladu, aby se veškeré ingredience dokonale propojily.
Nebo vyzkoušejte i jiné naše recepty na likéry:
Nový komentář