67396663_2386362421439621_7533809757480550400_n.jpg (107 KB)

Uvedené množství surovin je na jednu porci. Ovoce můžete použít podle receptu nebo zvolit to, na které máte zrovna chuť.

Suroviny

  • 250 ml rostlinného mléka (ideální je rýžové)
  • 2 lžíce kulatozrnné rýže
  • 5 g másla
  • rýžový sirup na doslazení
  • čerstvé borůvky
  • 1 vrchovatá lžíce strouhaného kokosu

Postup

Do rendlíku nalijeme rostlinné mléko, přisypeme kulatozrnnou rýži a za častého míchání vaříme na mírném plameni do změknutí. 

Nalijeme do mixovací nádoby a tyčovým mixérem rozmixujeme na jemnou kaši. 

Kaši přendáme do misky nebo hlubokého talíře, ochutíme máslem, rýžovým sirupem, přidáme omyté borůvky a zasypeme strouhaným kokosem.

Dobrou chuť přeje Petra Kupková.

Snídaňové kaše na našem magazínu

Jáhlová kaše s ostružinami

DSC_1639.jpg (93 KB)

Ovesná kaše s ovocem

kase1.jpg (70 KB)

Jáhlová kaše s ovocem a ořechy

5c9b8ecd39c80obrazek.png (578 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, archiv redakce, Petra Kupková

Reklama