Ingredience:

  • 500 g filet candáta
  • 2 vejce
  • 1 citron
  • hladká mouka na obalení
  • strouhanka na obalení
  • lžička sušené pažitky
  • lžička sušeného tymiánu
  • sůl
  • olej

TIP! Na smažení doporučujeme použít olej z bílého máku z Olejového mlýna Petraveč. Má značku Klasa a ryba na něm usmažená vám bude chutnat ještě o trochu víc.

Postup:

Omytou rybu nakrájejte na špalíčky, osolte, pokapejte citronovou šťávou a nechte 10 minut odpočívat v chladu.

Špalíčky obalte v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance smíchané
s bylinkami.

Smažte dozlatova na rozpáleném oleji.

Podávejte s bramborem nebo bramborovou kaší.

Foto: Klasa

Reklama