IMG_20210413_115915_489.jpg (103 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 600 g kuřecích jater
  • 200 g rozpuštěného másla
  • 3 vejce
  • 100 ml smetany
  • sůl a trochu čerstvě mletého pepře
  • špetka tymiánu nebo jiných oblíbených bylinek

Postup

Játra omyjeme, osušíme a zbavíme bílých blanek, které by šly špatně rozmixovat. Nakrájíme na menší kousky a vložíme do mixéru, kde je rozmixujeme dohladka.

Přidáme rozpuštěné máslo, vejce, smetanu, koření a osolíme podle chuti. Opět důkladně promixujeme.

Směs nalijeme do zapékacích mističek, zavařovacích sklenic nebo třeba do formy na srnčí hřbet, vyložené potravinářskou folií. Připravené nádoby naskládáme do vyššího pekáče nebo hrnce, který můžeme dát do trouby a zalijeme vroucí vodou tak, aby byly nádoby minimálně do tří čtvrtin ponořené. 

V troubě, vyhřáté na 90 °C necháme asi třičtvrtě hodiny. Poté necháme paštiku důkladně vychladnout.

Podáváme s pečivem, můžete posypat zdravými klíčky.

Dobrou chuť přeje Elly.

Pain a l’ancienne - rustikální bagety

11.jpg (96 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Domácí sádlové rohlíky

3_1.jpg (149 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Domácí housky, nejen snídaňové

housky.jpg (42 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama