domácí paštika

Má vaše rodina ráda paštiku a vy se děsíte všech těch éček a jiných neznámých věcí, které v kupovaném zázraku v plechovce můžou být? Připravte jim domácí paštiku.

A neříkejte, že na to nemáte čas a raději ji koupíte v obchodě :-) Podle našeho receptu se připraví téměř sama.

Suroviny:

kus vepřového bůčku
kus vepřového plecka
trochu kuřecích jater
sůl, pepř, kmín
3 cibule
trochu sádla

Postup:

Bůček a plecko osolíme, okmínujeme, opepříme a dáme s kouskem sádla a podlité vodou, do trouby. vepřové maso k pečení

Neuvádíme přesné množství masa, protože to závisí na počtu vašich hladových krků, velikosti pekáče a vaší chuti se předzásobit. Recept mám od jedné maminky Šárky, která paštiku vždycky udělá ze 4 kilogramů bůčku a zamrazí si ji do kelímků a potom jen podle potřeby vytahuje. Já jsem kupovala bůček i plecko po půl kile a vanička jater vážila asi 400 g a po paštice se jen zaprášilo (pravda, pozvali jsme i sousedy a rodinu).

upečené vepřové maso a usmažená játra

Maso pečeme až do upečena, můžeme podlévat vodou. A ke konci pečení si usmažíme kuřecí játra.

umleté maso

Upečené maso a usmažená játra necháme trochu vychladnout a ještě zatepla umeleme. To podle původního receptu. V mé kuchyni mlýnek na maso chybí, takže jsem maso pěkně naházela do kuchyňského robota, kde se krásně rozsekalo na nožích. Přidáme i výpek z masa, případně ještě podle potřeby sádlo (paštika je pak méně sypavá a více mazlavá).

Zatepla chutná nejlépe :-)

Dobrou chuť přeje elly.

Reklama