Má vaše rodina ráda paštiku a vy se děsíte všech těch éček a jiných neznámých věcí, které v kupovaném zázraku v plechovce můžou být? Připravte jim domácí paštiku.
A neříkejte, že na to nemáte čas a raději ji koupíte v obchodě :-) Podle našeho receptu se připraví téměř sama.
Suroviny:
kus vepřového bůčku
kus vepřového plecka
trochu kuřecích jater
sůl, pepř, kmín
3 cibule
trochu sádla
Postup:
Bůček a plecko osolíme, okmínujeme, opepříme a dáme s kouskem sádla a podlité vodou, do trouby.
Neuvádíme přesné množství masa, protože to závisí na počtu vašich hladových krků, velikosti pekáče a vaší chuti se předzásobit. Recept mám od jedné maminky Šárky, která paštiku vždycky udělá ze 4 kilogramů bůčku a zamrazí si ji do kelímků a potom jen podle potřeby vytahuje. Já jsem kupovala bůček i plecko po půl kile a vanička jater vážila asi 400 g a po paštice se jen zaprášilo (pravda, pozvali jsme i sousedy a rodinu).
Maso pečeme až do upečena, můžeme podlévat vodou. A ke konci pečení si usmažíme kuřecí játra.
Upečené maso a usmažená játra necháme trochu vychladnout a ještě zatepla umeleme. To podle původního receptu. V mé kuchyni mlýnek na maso chybí, takže jsem maso pěkně naházela do kuchyňského robota, kde se krásně rozsekalo na nožích. Přidáme i výpek z masa, případně ještě podle potřeby sádlo (paštika je pak méně sypavá a více mazlavá).
Zatepla chutná nejlépe :-)
Dobrou chuť přeje elly.
Nový komentář
Komentáře
Ahojky maso už se peče tak jsem zvědavá na paštiku jak se mě povede
hned vyzkouším,vypadá to krásně
zkusim
Myškomedvídek — #24 mamka dela jednoduchej recept a je suprova
vypadá to dost pracně ale musí to být mnamka
hmmm, ta musí být výborná. A moc pěkné fotky!
domácí je domácí..
ach to se mi zbíhají sliny určitě ten recept vyzkouším,mňamka
Skusím jí udělat...........
paráda bude to dobré
vypadá moc zajímavě
to udělá dnes k večeří-je to zajímavé .
paštika vypadá nádherně, určitě ji vyzkouším.
Jistě to musí být vynikající. Já jsem se před 14ti dny rozhodla, že udělám sulc. Naprostý antitalent, ale koupila jsem nožičky, koleno, ramínko. Vše dopadlo v pohodě. Ač mi manžel vytiskl některé recepty, suprové. Včetně zeleniny. Jen jsem tam nedala vajíčka, okurku. Příště to jistě napravím.
Beaute — #2 Recept! Recept! Recept! Recept, pls...
gerda — #10 no a ono to máš stejné, jako se patokům někde z kaufu za 2,90 říká pivo a s pivem to má společný jen regál ;-)
gerda — #10 sekaná je nejdříve umletá a pak upečená ;-) To fakt už spíš ta pomazánka z masa....
pomazánka z masa