Tuto polévku si v klidu můžete nachystat doma večer do sklenice a druhý den v poledne jen prostě zalít horkou vodou.

A zdravý a rychlý oběd je na světě !
Ne že bych vás tady chtěla nabádat k tomu, ať obědváte v práci u počítače, ale sama vím, že někdy to jinak nejde. A když si dáte takovouto zdravou polévku budete mít určitě lepší pocit, než když v rychlosti zhltáte nějaký hnus plný chemie.

Surovinu na 500 ml sklenici - 2 porce
- 1 mrkev
- 1/2 kořenové petržele
- 1 řapík řapíkatého celeru i s listy
- 1/2 lahůdkové cibulky
- 2 hrsti rýžových nudlí
- 2 hrsti špenátových lístků
- pažitka
- polévkové koření, sůl a pepř
Postup
Zeleninu očistíme. Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, petržel na jemném struhadle. Cibulku a řapíkatý celer nakrájíme na malé kousky. Nudle nalámeme.

Uložíme do lednice – NEZAPOMENEME DOMA 
Potom už jen vyklopíme do talíře a jíme. Pokud nemáme v práci talíř, jíme přímo ze sklenice.
Dobrou chuť a nejezte to nad klávesnicí! Ta mrkev se z toho fakt blbě vybírá!
Lenka
Nový komentář
Komentáře
Skvělá a zdravá polévka :)
Tak tento reept mi přije jako pokračování p.Hrušky z Novy

, tohle není polévka, jen zalitá nakrájená zelenina. Bez těch nudlí bych to viděla s jogurtem jako výborný salát
pajda — #17
Efča — #19 To taky není zrovna velké terno (poslední odstavec).
Tak naštěstí mám v práci mikrovlnku.
Klára Křížová — #4 nešlo by přidat čudlík "Nelíbí"?
Oni si to v té Asii předvářejí...blanšírování mrkve trvá cca 5 minut, ale chuťově ji změní k nepoznání, i když na pohled je víceméně pevná. Aspoň Číňané, Japonci i Vietnamci to dělají stejně - jak vím z jejich rodin. Syrovou zeleninu, jenom zalitou vodou, by nepozřeli. Ale na rovinu - doma to očistit, nastrouhat, poskládat...v práci to pak zalít vařící vodou a pak utírat vodu z prasklé sklenice mě nijak neláká.
Tak,ač nejsem kuchařka věhlasných kvalit,tohle mě přijde jednoduše jako spařená zelenina,nic víc.Rozhodně to má k polévce hodně daleko.
navíc, syrová zelenina, pokud se nespotřebuje brzo, má tendenci kvasit
Já, pokud bych to už doma strouhala, bych to asi vrzla do malého papiňáku, dala tomu pár minut a bylo by po problému.
margot — #11
Jenže to sušené se aspoň po těch 10 minutách dá jíst.
Ze syrové zeleniny nic moc, kdysi jsem to zkoušela, a teda ta práce s tím krájením a strouháním je otravná, přičemž i když se s tím člověk matlá hodně na jemno, má to nakonec stejně pořád prakticky syrové. Horká voda to nespasí. To už mi přijde méně práce si udělat zeleninový salát, mám-li věnovat čas krájení zeleniny.
Docela blbustka jako podle mě
myslím, že zelenina takto nastrouhaná je ve sklenici po daném čase dostatečně měkká. a pro lenochy se to dá už dávno koupit v pytlíku v nějakém tom "zdravém" krámu hotové, sušené. doma připravené je ale jistě lepší.
Zkusím.
Skvělý nápad, určitě vyzkouším. Zelenina by měla být za 10 minut měká, je to vlastně v páře.
to vypadá zajímavě a bude asi i dobré, přijde mi to jako super vychytávka do práce, jen....ta zelenina se vážně během takové chvilky uvaří??
nemusím mít v polévce zeleninu rozvařenou, ale taky ne téměř syrovou
V životě by mě to nenapadlo
Skvělé 
to je vychytávka
Takové polívky delají v Asii, páringrediencí, zalije se vývarem či vodou a polívka je hned
Proti chuti nenamítám vůbec nic, ta bude skvělá. Ale já bych potřebovala mít zeleninu v polévce měkkou.