Suroviny
- 50 dkg vařených brambor
- 1 vejce
- sůl a kmín
- hladkou mouku podle potřeby – aby bylo těsto tužší a nelepilo se
Postup
Uvařené brambory umeleme na masovém strojku nebo v robotu. Přidáme vejce, sůl a kmín a mouku podle potřeby.
Těsto rozválíme na placku o tloušťce asi 1 cm a dáme na suchý plech. Pečeme v předehřáté troubě 20 minut. Potom placku obrátíme a dopečeme dozlatova.
Není to klasický chleba, ale hodí se ke všemu.
Dobrou chuť přeje Martina.
Nový komentář
Komentáře
zkusim mam pekarnu
pekárnu nemám,ale stojí za zkoušku
Já peču v pekárně !!!!!!!!!!!!!!!!
chleba peču už několik let,nemůžu si pekárnu vynachválit-ale bramborový chleba jsem ještě nepekla,možná někdy vyzkouším
Karym má pravdu, je to normální bramb. těsto, moje babička dělala bramborové placky, moje máma taky, teď i moje sestra, je to strašně dobry s povidlím, ale podle mě to dá dost práce, jsem na to líná, ale tenky jsou fakt moc dobry..
určitě vyzkouším
Vážené dámy! Elly z nás dělá volly! (omlouvám se, ale pěkně se to rýmuje).
Jak praví Receptury teplých pokrmů, výše zmiňované bramborové těsto se připravuje především z hrubé mouky. Z hladké to musí být pořádný křupan. Těsto je úplně stejné jako na bramborové šišky s mákem, přílohové bramborové knedlíky, knedlíky plněné škvarky, či uzeným. Dají se z něj připravit i výše zmiňované bramborové placky, které fakt nevím proč zove Elly bramborovým chlebem. S tím fakt nemá nic společného.
Tyto placky připravovala už moje babička, přímo na plotně svého kachlového sporáku. Stejně dobře se dají upéct na pánvičce nebo, jak uvádí Elly v troubě. Můžete je podávat s povidly, mákem, škvarky a kysaným zelím. Já je milovala se sádlem a moučkovým cukrem.
A teď tedy přesný rozpis surovin: 800g brambor, žloutek, 125g hrubé mouky, 125g krupice, 10g soli. Hlavně ty brambory melte řádně vychladlé, jinak se vám bude těsto dost lepit. Nevypracovávejte těsto příliš dlouho, protože pak řídne.
Nemám ráda recepty se slovy podle potřeby. Většinou se mi nepovedou. A už tento recept někdo vyzkoušel a povedl se mu?
ZNÍ TO LÁKAVĚ URČITĚ VYZKOUŠÍM
zkoušel to někdo v domácí pekárně - časy a tak?
podle receptu mi to přijde taky spíš jako těsto na placku než na chleba - tak kdo už vyzkoušel?
Bramborový chleba jinak prodávají třeba v Kauflandu, je vynikající a vypadá skoro jako ten z fotky
mnam,to hned zitra zkusim :-))
Recept se zdá dobrý, zase pro změnu.
Tak ten dělávám ráda, mám domácí pekárnu a je výborný, i když nejen bramborový. Dělám v ní všechno možné, ale to už je na delší a jinou debatu
Může to být dobrý. Chleba to není, správně se tady v příspěvcích píše, že jde spíš o bramborovou placku. Rozhodně těsto nemůže samo jentak vykynout..
A co ta fotka?, to musí být úplně jiný chleba.
Mně se to líbí, protože to vypadá velice nekomplikovaně.
To není chleba, to jsou normální bramborový placky, takový dělala už moje babička a mazala je povidly, akorát je nepekla v troubě, ale nasucho na kamnech
Bez žádnýho kypřidla?
Díky za receptík.:-)
ten může být dobrý
aj tu je ako základ domáci zemiakový chlebík