Suroviny
500 g hrubé mouky
250 ml mléka
150 g másla
60 g cukru krupice
2 žloutky
1 kostka droždí (42 g)
1 lžíce rumu
špetka citronové kůry
špetka soli
hladká mouka na vál
Postup
Trochu mléka lehce ohřejeme, do vlažna. Přidáme do něj lžičku cukru, rozmícháme, lžičku mouky, rozmícháme. Rozdrobíme droždí a necháme na teplém místě vykynout.
Zbytek mouky dáme do mísy (případně do domácí pekárny) a smícháme s cukrem, solí, žloutky a zbytek mléka. Nakonec rozpuštěné máslo, citronovou kůru a rum. A úplně nakonec připravený kvásek.
Důkladně propracujeme a necháme asi 45 minut kynout. Pokud pracujeme s pekárnou, použijeme program těsto a necháme zamíchat a vykynout.
Z hotového těsta zpracujeme malé rohlíčky, které můžeme i zakroutit do tvaru koleček či esíček. Posypeme sezamovým semínkem, mákem, hrubou solí, ovesnými vločkami nebo čímkoliv jiným.
Můžeme si připravit také sladké rohlíčky, které posypeme cukrem, skořicí, případně po vytažení z trouby lehce potřeme medem.
Dobrou chuť přeje Jituna.
Nový komentář
Komentáře
dělám
arminka — #12 ale domaci jsou lepsi
hmm,raději si tu jednu koupím
Ty jsou!!!!!!!!!


Taky dělávám, těstíčko si nechávám upatlat v domácí pekárně.
femme — #4 jsou i lidi, co pekárnu nemají
Věrulinka — #5 podej raport jaké byly
Věrulinka — #5 no a čemu jsem se to já divila
femme — #4 Pavla_b — #3
snad není žádný problém, si suroviny dát do pekárny, jj dám do ní 

Pavla_b — #3 jj, to jsem četla
jen fakt nechápu, že když má někdo pekárnu, tak že to nenechá celé na ni: "Zbytek mouky dáme do mísy (případně do domácí pekárny) a smícháme s cukrem, solí, žloutky a zbytek mléka. Nakonec rozpuštěné máslo, citronovou kůru a rum. A úplně nakonec připravený kvásek." 
femme — #2 "Pokud pracujeme s pekárnou, použijeme program těsto a necháme zamíchat a vykynout."
nechápu, proč dotyčná paní nenechá celé to těsto na pekárně?