Suroviny
- 500 g kysaného zelí
- 2 vejce
- polohrubá mouka nebo strouhanka podle potřeby
- 150 g slaniny na malé kostičky
- 1 cibule
- sůl, kmín a pepř
- sádlo na smažení
Postup
Zelí sceďte a promíchejte s vejcem a nadrobno nakrájenou slaninou a cibulí. Ochuťte solí, kmínem, pepřem. Zahustěte moukou nebo strouhankou tak, aby šly tvarovat pěkné placky.
Smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného sádla nebo jiného tuku.
Podávejte s česnekovým dipem ze zakysané smetany.
Dobrou chuť přeje Elly.
Kváskové chlebové placky se slaninou
Chačapuri - sýrová pochoutka z Gruzie
Nový komentář
Komentáře
Vyzkouším
Pokud bych mohla poprosit potřebovala bych nějaké dobré, zajímavé a neotřelé tipy na plesové pohoštění
tyto placky děláme již spoustu let a jsou u nás oblíbené, jen nedávám do nich cibuli