63c129cf0d2a7blobid0.jpgFoto: Marta Capova

Suroviny

  • 500 g kysaného zelí
  • 2 vejce
  • polohrubá mouka nebo strouhanka podle potřeby 
  • 150 g slaniny na malé kostičky
  • 1 cibule
  • sůl, kmín a pepř
  • sádlo na smažení

Postup

Zelí sceďte a promíchejte s vejcem a nadrobno nakrájenou slaninou a cibulí. Ochuťte solí, kmínem, pepřem. Zahustěte moukou nebo strouhankou tak, aby šly tvarovat pěkné placky.

Smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného sádla nebo jiného tuku.

Podávejte s česnekovým dipem ze zakysané smetany.

Dobrou chuť přeje Elly.

Kváskové chlebové placky se slaninou

8.jpgFoto: Alena Kolaříková

Chačapuri - sýrová pochoutka z Gruzie

7.jpgFoto: Alena Kolaříková

Květákové placky se slaninou

9.jpgFoto: Alena Kolaříková