koleno.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 1 velké syrové vepřové koleno
  • 4 bobkové listy
  • 10 kuliček nového koření
  • 20 kuliček černého pepře
  • 3 lžíce soli

Marináda

  • 6 stroužků česneku
  • 200 ml tmavého piva
  • 3 lžíce kečupu
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 3 lžíce grilovacího koření
  • 2 lžičky soli

Postup

Omyté maso osušte a dejte do hrnce. Zalijte vodou a přidejte koření a sůl. Vařte přibližně hodinu a půl.

Koleno vyndejte z vývaru, který můžete ještě použít na polévku. Do kůže udělejte ostrým nožem zářezy. Položte koleno do pekáče. Připravte si marinádu. Smíchejte všechny suroviny s prolisovaným česnekem a koleno ze všech stran potřete. Podlijte trochou vývaru. 

Přikryjte víkem a pečte v troubě vyhřáté na 170 °C. Víko několikrát během pečení odkryjte a maso přelévejte výpekem.

Až bude maso měkké, sundejte víko a dopečte do křupava kůži.

Podávejte s čím máte rádi.

Dobrou chuť přeje Elly.

Pečená žebra v domácí BBQ omáčce

1.jpg

Foto: Chef Dejv

Pomalu pečený bůček s batáty

2.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Křupavý grilovaný bůček v asijské marinádě

3.jpg

Foto: Alena Kolaříková