Foto: Alena Kolaříková
Suroviny
- 1 velké syrové vepřové koleno
- 4 bobkové listy
- 10 kuliček nového koření
- 20 kuliček černého pepře
- 3 lžíce soli
Marináda
- 6 stroužků česneku
- 200 ml tmavého piva
- 3 lžíce kečupu
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce medu
- 3 lžíce grilovacího koření
- 2 lžičky soli
Postup
Omyté maso osušte a dejte do hrnce. Zalijte vodou a přidejte koření a sůl. Vařte přibližně hodinu a půl.
Koleno vyndejte z vývaru, který můžete ještě použít na polévku. Do kůže udělejte ostrým nožem zářezy. Položte koleno do pekáče. Připravte si marinádu. Smíchejte všechny suroviny s prolisovaným česnekem a koleno ze všech stran potřete. Podlijte trochou vývaru.
Přikryjte víkem a pečte v troubě vyhřáté na 170 °C. Víko několikrát během pečení odkryjte a maso přelévejte výpekem.
Až bude maso měkké, sundejte víko a dopečte do křupava kůži.
Podávejte s čím máte rádi.
Dobrou chuť přeje Elly.
Pečená žebra v domácí BBQ omáčce
Foto: Chef Dejv
Foto: Alena Kolaříková
Křupavý grilovaný bůček v asijské marinádě
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář