86459330_2843739185649586_2243871016294023168_o.jpg (221 KB)
Zdroj : Jana Nováková

Suroviny na 12 košíčků

  • 2 vejce
  • 120 g třtinového cukru
  • 130 g másla
  • 100 g vysokoprocentní čokolády
  • 65 g mandlové mouky

Postup

Prvně si předehřejeme troubu na 180 °C. Máslo spolu s čokoládou rozpustíme ve vodní lázni. Mezitím vyšleháme dvě vejce spolu s cukrem do husté pěny. 

Potom pozvolna zašleháváme rozpuštěnou čokoládu s máslem. Důležité je čokoládovou hmotu přidávat opravdu pomalu, za stálého míchání, aby se vajíčka s čokoládou spojila.

Na závěr vmícháme mandlovou mouku, rozdělíme těsto do 12 košíčků na muffiny a dáme péct do vyhřáté trouby přibližně na 10 minut. 

Dobrou chuť přeje Jana - Solnička v kuchyni.

Čokoládové pečení na našem magazínu

Nejčokoládovější čokoládový cheesecake

X-20150527100711735.jpg (28 KB)
Zdroj : Alena Kolaříková

Čokoládový fondat s ovocem a šlehačkou

DSC_3091.jpg (127 KB)
Zdroj : Alena Kolaříková

Čokoládový dort s granátovým jablkem

dort2.jpg (178 KB)
Zdroj : Alena Kolaříková

Reklama