d5be4c-pomazanka_z_datli.jpeg (154 KB)Foto: Alena Kolaříková

Blíží se svátky a kdyby vám náhodou chyběly nápady na pomazánky pro hosty, máme pro vás pár tipů.

  • Česneková pomazánka – Tvaroh, máslo a česnek, jednoduchá a výrazná chuť.
  • Tuňáková pomazánka – Tuňák, žervé nebo mascarpone, citronová šťáva.
  • Vajíčková pomazánka – Vařená vejce, majonéza, hořčice, sůl a pepř.
  • Avokádová pomazánka – Zralé avokádo, citronová šťáva, česnek, sůl a pepř.
  • Sýrová pomazánka – Nastrouhaný sýr, smetana, česnek, případně špetka papriky.

A nakonec ještě jedna úžasná pomazánka, kterou si zamilujete...

Suroviny

  • 100 g datlí bez pecek
  • 1 stroužek česneku
  • 100 g zakysané smetany
  • 250 g pomazánkového másla
  • 1 lžička kari
  • 1/2 lžičky soli
  • špetka pepře

Postup

Všechny suroviny společně rozmixujte. Pomazánku nechejte hodinku odležet v lednici. 

Podávejte na jednohubkách nebo jako dip s kousky zeleniny.

Náš tip: Pokud budete pomazánku podávat jako dip, přidejte ještě 100 g zakysané smetany.

Dobrou chuť přeje Elly.

aec750e12a905-ry5.jpg
MOHLO BY SE VÁM LÍBIT:
Jednoduchá rybí pomazánka