banana2.jpgFoto: Šárka Škachová

Šárka Škachová, autorka receptu, pekla banana bread ve staré dobré Remosce, kterou vymazala kokosovým olejem a vysypala strouhaným kokosem. Za 30 minut bylo upečeno. Slunce, rum a vůně jako v Karibiku.

Možná vám lehce připomene oblíbený medovník a jako bonus navíc spotřebujete přezrálé banány.

Suroviny

  • 3-4 ks zralých banánů
  • 2 vejce
  • 250 g tvarohu ve vaničce
  • perník ke strouhání (můžete nahradit toastovým chlebem nebo plátky bílého pečiva)
  • strouhaný kokos
  • karamel
  • třtinový cukr 
  • vanilka
  • karibský rum
  • kokosový olej nebo máslo a strouhaný kokos na vysypání formy
  • pekanové ořechy
  • pár plátků másla

Postup

Formu vymažte kokosovým olejem nebo máslem. Vysypejte strouhaným kokosem a dno poklaďte plátky perníku. Můžete ho nahradit bílým pečivem. 

Rozmíchejte vaničku tvarohu s vejci, přidejte lžíci cukru, trochu vanilky, pár lžic karibského rumu.

banana1.jpgFoto: Šárka Škachová

Oloupané a rozpůlené banány vyskládejte na perníkové plátky, přelijte polovinou tvarohového krému, posypejte strouhaným kokosem a pokapejte karamelem.

Vrstvu banánů překryjte vrstvou perníkových plátků a zalijte zbylým tvarohovým krémem, posypejte strouhaným kokosem, pokapejte karamelem a přidejte hrst pekanových ořechů na ozdobení. Přidejte pár plátků voňavého másla na povrch, a to je celé.

Pečte v Remosce cca 30 minut. V troubě na 180 °C cca 30 minut v režimu horkovzduch.

Dobrou chuť přeje Šárka Škachová - Gurmánka.

1.jpgFoto: Alena Kolaříková

2.jpgFoto: Alena Kolaříková