Foto: Šárka Škachová
Šárka Škachová, autorka receptu, pekla banana bread ve staré dobré Remosce, kterou vymazala kokosovým olejem a vysypala strouhaným kokosem. Za 30 minut bylo upečeno. Slunce, rum a vůně jako v Karibiku.
Možná vám lehce připomene oblíbený medovník a jako bonus navíc spotřebujete přezrálé banány.
Suroviny
- 3-4 ks zralých banánů
- 2 vejce
- 250 g tvarohu ve vaničce
- perník ke strouhání (můžete nahradit toastovým chlebem nebo plátky bílého pečiva)
- strouhaný kokos
- karamel
- třtinový cukr
- vanilka
- karibský rum
- kokosový olej nebo máslo a strouhaný kokos na vysypání formy
- pekanové ořechy
- pár plátků másla
Postup
Formu vymažte kokosovým olejem nebo máslem. Vysypejte strouhaným kokosem a dno poklaďte plátky perníku. Můžete ho nahradit bílým pečivem.
Rozmíchejte vaničku tvarohu s vejci, přidejte lžíci cukru, trochu vanilky, pár lžic karibského rumu.
Foto: Šárka Škachová
Oloupané a rozpůlené banány vyskládejte na perníkové plátky, přelijte polovinou tvarohového krému, posypejte strouhaným kokosem a pokapejte karamelem.
Vrstvu banánů překryjte vrstvou perníkových plátků a zalijte zbylým tvarohovým krémem, posypejte strouhaným kokosem, pokapejte karamelem a přidejte hrst pekanových ořechů na ozdobení. Přidejte pár plátků voňavého másla na povrch, a to je celé.
Pečte v Remosce cca 30 minut. V troubě na 180 °C cca 30 minut v režimu horkovzduch.
Dobrou chuť přeje Šárka Škachová - Gurmánka.
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Vyzkouším banánový chleíbček.
vyzkousim oba recepty
Mňam ????