Dobré ráno, ženy-in.
Dnes si budeme povídat o potvorách vytažených z moře. Já je miluji, přiznám se. Za jedno z nejlepších jídel, co jsem v životě jedl, například považuji ocas z langusty. Jedl jsem ho jen jednou, cena za něj byla nestoudná, ale ta chuť, konzistence a vůně masa... To vše bylo famózní.
Když si představím, že kdysi tím v Karibiku krmili vězně... No nic. Moře má dnes problémy, je drancováno pečlivěji a pečlivěji a zdroje, o kterých se tvrdilo ještě před dvaceti lety, že jsou nevyčerpatelné, se už nestíhají obnovovat. Ceny rostou, potvor nám ubývá.
Ale zatím jsou. Tak si o nich pojďte povídat. O prvních setkáních s chobotnicí na vašem talíři, podivnostmi ze skořápek i krunýřů... Pochlubte se, co exotického jste kdy ochutnaly, já se taky pochlubím.:)
Pište mi na adresu redakce@zena-in.cz!
Nový komentář
Komentáře
morske potvurky miluju,ale kdyz jsem jedla poprve chobotnicky,tak jsem je musela rozkrajet na mrnave kousky,protoze to vypadalo jako pavouk...ale chut byla paradni (ted uz jsem si zvykla a uz je nepitvam
)
Ahojky, já jak to má očička tak brrr.,nejím.Ani langusty,krabi
,mám ráda ryby,ale jak říkám,musí byýt už naporcované