Dobré ráno milé ženy-in, tak jakpak jste prožily víkend? Odpočinkem, úklidem, nebo sbíráním a zpracováním darů naší Matky přírody. Já to třetí.
Páteční upoutávka k dnešnímu tématu zněla: Až se zima zeptá.
Doufám, že jste se toho titulu nezalekly, zima je samozřejmě ještě daleko, ale až přijde (a on ten čas opravdu letí), tak se nás zeptá, co jsme dělaly v létě. Toto prastaré pořekadlo jsem si jen půjčila do dnešního tématu: Zavařování.
Geniální herec Ladinek Menšík (dej mu Pánbůh věčnou slávu) používal při svých estrádách nebo posezení s přáteli s oblibou rčení: „Naša stařka dokázala zavařit všecko, co se nacházelo v okruhu deseti kilometrů...“
Já vás tak daleko nepoženu, ale stejně by mě zajímalo, jak jste na tom vy.
Moji vůni po meruňkách, třešních a rybízu… tento víkend vystřídala kyselost po okurkách. :)
Věřím však, že můj kyselý úsměv zesládne při vašich dnešních příspěvcích, na které se opět moc těším.
Takže holky, košíčky už jsou doufám vyprázdněny, copak jste natrhaly a zavařily?
- Jaké ovoce máte nejraději?
- Zavařujete ráda a často?
- Co nejčastěji?
- Děláte i marmeládu?
- Nakládáte i zeleninu?
- Máte nějaký zajímavý recept na zavaření či naložení?
U tohoto bodu bych měla malou prosbičku, jestli nemá některá z vás nějaký dobrý recept na nakládání „kozích rožků“. My je s manželem milujeme, ale ne vždy se nám podaří (předem děkuji).
- A těch bodů by bylo samozřejmě víc.
- Nechávám vám v tomto tématu úplně volnou jednu ruku (tou druhou zavařujte – a nebo foťte vaše zavařené pochutiny).
A také pište na redakční e.mail: redakce@zena-in.cz
Nejlepší příspěvek odměním krásnou, voňavou kosmetickou sadou FA – sprchový gel a deodorant, v létě se bude určitě hodit, a po takovém nakládání kyselých okurků obzvlášť.:)
Nový komentář
Komentáře
Rikina — #13 Nebo se nich vypálí chutný drink
Pentlička — #9 naprosto souhlasím. Zavařování mělo kdysi svůj smysl, pro dnešní dobu je to už zbytečné.
U nás spotřeba kompotů byla vždy rovněž nulová, a džemů i marmelád zhruba v počtu jedna sklenice ročně. A to musím konstatovat, že když dostanu od někoho "domácí", většinou je to odporně sladké, s chutí původního ovoce to nemívá nic společného. Ještě bych uznala ovocné šťávy, z rybízu, malin, jahod... ale ty se nezavařují a nesypou se do nich kila cukru. No a pak to stejně většinou dopadá tak, že sklep či spíž je plný kompotů, které jsou až 5 let staré, nové už není kam dávat, a tak se "obdarují" příbuzní a známí.
femme — #11 kobližka — #8 To máš pravdu, to tedy opravdu nejsem!!!
užila jsem si víkendu daleko lépe, než u zavařování
Pentlička — #9 Co ženská v kuchyni,to jiný názor.
V životě jsem nezavařovala a až do smrti s tím nehodlám začínat. Nemám zahradu, tudíž žádné přebytky, džem a okurky koupím v obchodě, teď už jou tak dobré, že jsou k nerozeznání od domácích, kompoty nejíme. Pro mě je zavařování jedna z nejzbytečnějších domácích prací.
wich — #7 Nevím,jak která z vás,ale já prostě mražené ovoce nemusím,snad ještě tak zmrzliny.Možná,že s ním neumím pracovat,ale po rozmražení je to hromada nevábné hmoty pro mě k nepoužití
átéčko — #4 Asi nebudeš příznivcem ČSSD

Já jsem s tím ještě nezačala a naši už se na zavařování vykašlali
Když už něco schraňovat, tak spíše mrazit. Rozmrazené ovoce se ovoci ještě podobá jak vzhledem, tak i chuťově. Kompoty moc ráda nemám.
enka1 — #5 To ano, ale už mě to fakt nebavilo
átéčko — #4 V zimě ji zase začneš milovat
janny199 — #2 pche, z osmi kilo! Já jsem měla 45 kg a nenávidím oranžovou barvu!!!!!!!
Pěkný den přeji, včera to šlo bez zavařování, ale musela jsem uvazovat rajčata, okurky, u rajčat sundat spodní listy, takže jsem se nenudila
Díky za optání,
šlo to i bez zavařování