Krásný nazdobený dort, recept a básničku poslala k dnešnímu tématu čtenářka Krokodýlice. Jestliže také považujete dobré kuchaře za umělce, určitě se vám bude tato novinka líbit!
Nejen krásnou básničku, ale i recept na dort si můžete přečíst níže v příspěvku čtenářky Krokodýlice k dnešnímu tématu...
Dobrý den!
V jídle je skrytá poezie,
každý kuchař je poeta.
Z hrnců jsou slyšet melodie,
talíř je jako paleta.
Dobré kuchaře považuji za umělce. Sama sebe k nim neřadím, vařím úplně normálně. V příloze posílám fotku svého dortu ze synových narozenin.
Recept je úplně jednoduchý - upekla jsem běžný piškotový korpus, prořízla ho na tři pláty. Ty jsem potřela rybízovou marmeládou a naplnila „krémem“. Krém vznikl rozmícháním kysané smetany a vanilkového cukru. K ozdobení jsem použila kokos, jahody, meduňku a nastrouhanou čokoládu.
Hezký den a dobrou chuť přeje,
Krokodýlice
Pozn. red.: Příspěvek neprošel jazykovou korekturou.
Téma dne 27. dubna 2011: Jíte i očima?
Posílejte mi své recepty s jednou fotkou, která prozradí, že jíte i očima. Načančejte jídlo tak, aby se na něj skutečně sbíhaly sliny!
- Vaše příspěvky čekám na redakčním e-mailu: redakce@zena-in.cz
- Do předmětu mailu uveďte heslo: JIME OCIMA
Pokud nejste kuchařinky, můžete na téma „jíte i očima?“ zaslat krátkou úvahu.
Za svůj příspěvek můžete získat dárek, totiž knihu receptů GOURMET a Sobotní školu pečení HERA (viz obrázek níže).
Chcete-li mít šanci na uveřejnění, příspěvky posílejte 27. dubna 2011 do 15.00 hodin.
Připomínám, že podmínkou uveřejnění receptu je jedna fotografie!
Nový komentář
Komentáře
jednoduchý, hezký a určitě dobrý
V jednoduchosti je síla.
Krása!
Ty jsi taky umělec. A všestrannější než kuchaři
A vidíš, jak ten dortík hezky vypadá