Krásný nazdobený dort, recept a básničku poslala k dnešnímu tématu čtenářka Krokodýlice. Jestliže také považujete dobré kuchaře za umělce, určitě se vám bude tato novinka líbit!

Nejen krásnou básničku, ale i recept na dort si můžete přečíst níže v příspěvku čtenářky Krokodýlice k dnešnímu tématu...


Dobrý den!

V jídle je skrytá poezie,
každý kuchař je poeta.
Z hrnců jsou slyšet melodie,
talíř je jako paleta.

Dobré kuchaře považuji za umělce. Sama sebe k nim neřadím, vařím úplně normálně. V příloze posílám fotku svého dortu ze synových narozenin.

dort

Recept je úplně jednoduchý - upekla jsem běžný piškotový korpus, prořízla ho na tři pláty. Ty jsem potřela rybízovou marmeládou a naplnila „krémem“. Krém vznikl rozmícháním kysané smetany a vanilkového cukru. K ozdobení jsem použila kokos, jahody, meduňku a nastrouhanou čokoládu.

Hezký den a dobrou chuť přeje,
Krokodýlice

Pozn. red.: Příspěvek neprošel jazykovou korekturou.

Téma dne 27. dubna 2011: Jíte i očima?

Posílejte mi své recepty s jednou fotkou, která prozradí, že jíte i očima. Načančejte jídlo tak, aby se na něj skutečně sbíhaly sliny!

  • Vaše příspěvky čekám na redakčním e-mailu: redakce@zena-in.cz
  • Do předmětu mailu uveďte heslo: JIME OCIMA

Pokud nejste kuchařinky, můžete na téma „jíte i očima?“ zaslat krátkou úvahu.

Za svůj příspěvek můžete získat dárek, totiž knihu receptů GOURMET a Sobotní školu pečení HERA (viz obrázek níže).

Chcete-li mít šanci na uveřejnění, příspěvky posílejte 27. dubna 2011 do 15.00 hodin.

Připomínám, že podmínkou uveřejnění receptu je jedna fotografie!

cena