Hitem v restauracích i ve školních jídelnách
Tilápie se hojně vyskytuje na menu v restauracích. Často si na ní pochutnávají také děti ve školních jídelnách a nechybí ani v nabídkách závodního stravování. Důvodů, proč tato sladkovodní ryba dobyla naše talíře, je hned několik. Prvním z nich je její křehké maso, které má příjemnou krémovou barvu a lehce nasládlou chuť. Dalším je, že nemá kosti a i po tepelné úpravě zůstává tilápie šťavnatá. Navíc se dá připravit na mnoho způsobů. Je skvělá do polévky, dá se zapékat i smažit. A navíc je cenově dostupná, tedy patří k těm levnějším rybám.
Bez kostí a éček
Jestliže jste doposud tilápii nevyzkoušeli, měli byste to co nejdříve napravit. Začít můžete s novinkou NOWACO Tilápie filety. Jde o hluboce zmrazené filety, které jsou bez kůže, bez kostí a neobsahují žádné přídatné látky. Jednotlivé kusy jsou ošetřeny pouze 10% glazurou, která chrání rybí maso před vymrazením. Novinku získáte v obchodech v 350g balení.
Zda z tilápie připravíte delikátní rybí polévku nebo ji naservírujete pečenou spolu se zeleninou na másle a brambory, už necháme na vás. Vyzkoušejte ji a uvidíte, že se zcela určitě zařadí do vašeho rodinného jídelníčku.
Nový komentář