Vystačí na: asi 6 sklenic à 200 ml
Doba přípravy: asi 40 minut
pom.jpg

Přísady:

  • 350 g jahod (očištěné, nakrájené)
  • 350 g červených paprik (očištěné, nakrájené)
  • 1 balíček Želírovacího cukru se stévií 250 g

Příprava:

1. Jahody a papriky nakrájíme na větší kousky, dáme do velkého hrnce a pomocí ponorného mixéru rozmixujeme na pyré. Přidáme želírovací cukr se stévií a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

2. Na talířek kápneme 1–2 KL právě uvařené pomazánky. Pokud je po vychladnutí málo tuhá, přidáme do směsi 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker, krátce povaříme a zkoušku zopakujeme.

3. Sebereme případnou pěnu a plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice důkladně uzavřeme víčky, otočíme dnem nahoru a asi 5 minut necháme stát na víčkách.

TIP: Pokud chceme mít pomazánku pikantní, přidáme nadrobno nakrájenou půlku červené čili papričky.

Čtěte také:

60b6188309ae7obrazek.png

Reklama