Bulharská kuchyně. Asi znáte základní suroviny: papriky, rajčata, cibule, česnek, lehce stravitelné jehněčí a skopové maso, výborný olej a koření. Nelze opomenout vůni grilovaných mas a kebabů, především z vepřového nebo skopového masa – my jim říkáme špízy.
Rádi byste si připravili opravdu chutné jídlo? Vezměte si k ruce výrobky Deroni.
Proč právě Deroni?
• v jejich složení je vysoký podíl čerstvých rajčat a zeleniny
• zaručují jednoduchou a rychlou přípravu pokrmů
• neobsahují konzervační látky
• díky moderní technologii uchovávají vysoký obsah vitaminů a minerálů
• mají nezaměnitelnou chuť bulharské kuchyně
Chcete poznat výrobky Deroni?
Pojďme se na ně podívat:
1. Omáčky na těstoviny
- obsahují vysoký podíl rajčatové šťávy a rajčat (dohromady 72 %)
- jsou vhodné na všechny druhy těstovin a jako základ rajčatových jídel
Římská omáčka s bazalkou a těstovinami
Italská omáčka se žampiony
2. Přílohové omáčky
- jsou vyrobeny pouze z přírodních surovin
- lze je použít k různým druhům těstovin nebo k jiným pokrmům
Balkánská omáčka – jemná vyvážená chuť s bylinkami
Omáčka Orient – chuť plná exotiky a koření
3. Kečupy
- mají vysoký obsah rajčat (65 %)
Ketchup De Lux – jemný kečup
Ketchup Gourmet – pikantní příchuť
4. Zeleninové speciality
- zdravé tradiční bulharské pochoutky
- výtečně se hodí k pečeným masům nebo jako součást předkrmů
- vhodné i ke konzumaci za studena
Ljutenice – skvělá jako pomazánka na topinky a toasty
Salát z pečené papriky – pečené papriky s baklažánem
Pečené papriky – speciálně upravené papriky s nezaměnitelnou chutí
Baklažán po francouzsku s česnekem – velmi pikantní chuť
Adžika – výborná příloha ke grilovaným masům
Assorti – směs rajčat a okurek v kořeněném nálevu
Chcete ochutnat výrobky Deroni?
Neváhejte, zakupte je v obchodních řetězcích Tesco a Kaufland a můžete poznat originalitu bulharské kuchyně.
Nový komentář
Komentáře
ať to dovezou i do Globusu
Mmmhhh...to vypada vice nez zajimave
To vypadá fakticky hooodně zajímavě ...
Bulharská kuchyně mi chutná, určitě si něco koupím..např. tu gril.omáčku
No je to zajímavý a určitě bych ráda ochutnala, ale jestli je na nich vyznačeno, že jsou bezlepkové.