Bulharská kuchyně. Asi znáte základní suroviny: papriky, rajčata, cibule, česnek, lehce stravitelné jehněčí a skopové maso, výborný olej a koření. Nelze opomenout vůni grilovaných mas a kebabů, především z vepřového nebo skopového masa – my jim říkáme špízy.

Rádi byste si připravili opravdu chutné jídlo? Vezměte si k ruce výrobky Deroni.

Proč právě Deroni?
• v jejich složení je vysoký podíl čerstvých rajčat a zeleniny
• zaručují jednoduchou a rychlou přípravu pokrmů
• neobsahují konzervační látky
• díky moderní technologii uchovávají vysoký obsah vitaminů a minerálů
• mají nezaměnitelnou chuť bulharské kuchyně

Chcete poznat výrobky Deroni?


Pojďme se na ně podívat:

1. Omáčky na těstoviny
  - obsahují vysoký podíl rajčatové šťávy a rajčat (dohromady 72 %)
  - jsou vhodné na všechny druhy těstovin a jako základ rajčatových jídel

Římská omáčka s bazalkou a těstovinami


Italská omáčka se žampiony


2. Přílohové omáčky
  -
jsou vyrobeny pouze z přírodních surovin
  - lze je použít k různým druhům těstovin nebo k jiným pokrmům

Balkánská omáčka – jemná vyvážená chuť s bylinkami

Omáčka Orient – chuť plná exotiky a koření


3. Kečupy
  - mají vysoký obsah rajčat (65 %)

Ketchup De Lux – jemný kečup

Ketchup Gourmet – pikantní příchuť


4. Zeleninové speciality
  - zdravé tradiční bulharské pochoutky
  - výtečně se hodí k pečeným masům nebo jako součást předkrmů
  - vhodné i ke konzumaci za studena

Ljutenice – skvělá jako pomazánka na topinky a toasty

Salát z pečené papriky – pečené papriky s baklažánem

Pečené papriky – speciálně upravené papriky s nezaměnitelnou chutí

Baklažán po francouzsku s česnekem – velmi pikantní chuť

Adžika – výborná příloha ke grilovaným masům

Assorti – směs rajčat a okurek v kořeněném nálevu


Chcete ochutnat výrobky Deroni?
Neváhejte, zakupte je v obchodních řetězcích Tesco a Kaufland a můžete poznat originalitu bulharské kuchyně.
 


 




TÉMATA:
DŮM A BYT