Blíží se svátek zamilovaných, den zasvěcený romantickým vyznáním lásky. Přemýšlíte, kam zajít se svým nejmilejším na večeři? Co takhle připravit si doma něco dobrého společně a užít si svátek zamilovaných v soukromí? Vyzkoušet můžete následující delikátní recepty, kterými potěšíte nejen oči, ale zejména své smysly.
Profiterolky s uzeným lososem
Porce: 30 kusů
Příprava: 35 minut
Pečení: 20 minut
Těsto na profiterolky:
300ml studené vody- 100g másla
- 120g hladké mouky
- 3 vejce
- špetka soli
K dokončení:
- 200g uzeného lososa
- Tatarská omáčka Hellmann´s Delikátní
- čerstvá okurka
- klíčky řeřichy
Troubu rozehřejte na 200°C.
Do hrnce nalijte 300ml studené vody a do ní nakrájejte na kostičky máslo. Zahřejte na středním plameni, pomalu zahřívejte a nechte rozpustit.
Mouku smíchejte se solí. Jakmile se začne vařit voda s máslem, stáhněte z plamene a najednou vsypejte mouku se solí. Neustále míchejte, dokud se nevytvoří bochánek a na dně hrnce nebude bílý povlak.
Vejce rozšlehejte a postupně zapracujte do těsta, vznikne tak hladké a lesklé těsto.
Plech vyložte pečícím papírem a pomocí lžičky tvořte malé bochánky. Dělejte mezi nimi větší prostor, v troubě totiž vzrostou. Vložte do trouby a pečte 20 minut do zezlátnutí. Po upečení přendejte na mřížku a nechte vychladnout.
Hotové a vychladlé profiterolky rozřízněte v půli.
Okurku dobře omyjte a nakrájejte na kolečka.
Lososa nakrájejte na opravdu tenké plátky.
Profiterolku naplňte uzeným lososem, polovinou lžičky Tatarské omáčky Hellmann´s Delikátní a plátky čerstvé okurky. Navrch přidejte pár klíčků řeřichy.
Gravlax
Porce: 4
Příprava: 15 minut
Odležení: 1 - 3 dny
- 500g lososa
- 300g soli
- 300g krystalového cukru
- 2 - 3 lžíce kopru
- pepř
K servírování:
- Tatarská omáčka Hellmann´s Delikátní
- citrón
- klíčky řeřichy
Lososa je třeba dobře očistit a zbavit kůže. Lososa položte kůží dolů a pomocí dlouhého a ostrého nože kůži odkrojte. Z lososa odkrojte také břišní část, která je příliš tenká a nehodí se pro tento typ receptu.
V míse smíchejte sůl, krystalový cukr a čerstvě nasekaný kopr, dobře promíchejte. Část soli nasypejte do menší podélné misky a rozprostřete.
Lososa bez kůže položte na sůl a celého ho zasypejte zbylou solí s cukrem a koprem. Zabalte do fólie a nechte v lednici odpočívat.
Minimální doba naložení je jeden den, čím déle ho tam necháte, tím bude maso lososa pevnější. Sůl z masa odstraňte, popřípadě opláchněte pod studenou vodou a dobře osušte.
Lososa nakrájejte pomocí hodně ostrého nože na velmi tenké plátky. Zasypejte klíčky řeřichy a podávejte s Tatarskou omáčkou Hellmann´s Delikátní a měsíčkem citrónu.
Zamilované minisendviče
3 porce (2 jednohubky na porci)
- 2 plátky toustového chleba (jeden světlý, druhý tmavý)
- 1 silnější plátek tvrdého sýra (čedar)
- 1 silnější plátek šunky
- 2 lžíce majonézy Hellmann´s Delikátní
- bylinka na ozdobu
Plátek chleba potřete majonézou, položte na něj sýr, potřete majonézou. Přiklopte druhým plátkem chleba, potřete majonézou a položte plátek šunky. Sendvič zabalte do potravinové folie, zatižte a nejlépe na několik hodin dejte do lednice.
Poté malými tvořítky vykrajujte různé tvary. Můžete také nakrájet nožem na čtverečky, obdélníčky, trojúhelníčky atd. Ozdobte bylinkou.
Preclík sendvič
2 porce
- 1 velký preclík ve tvaru srdce
- 2 lžíce majonézy Hellmann´s Delikátní
- hrst rukoly
- 6 pátků parmské šunky
- 6 plátků mozzarelly
- bazalkové pesto
Preclík podélně rozkrojte napůl, vnitřní část pomažte majonézou Hellmann´s Delikátní, nazdobte rukolou, šunkou a mozzarellou. Nakonec pokapejte pestem a přiklopte.
Další informace na www.hellmanns.cz
Nový komentář
Komentáře
Vypadá to moc pěkně,něco bych si dala dobrého,ale mám smůlu,takhle večer nejím.
Samé dobroty. Nápadů lze využít i jindy
Vypadá to dobře!
Valentýn pro mně neexistuje
Valentýna neslavíme
, ale díky za tipy
, dají se použít i během roku k jiným oslavám
.